Kiszivárgott a kirúgott főrendőr búcsúlevele, akit váratlanul lapátra tett Pintér

Így köszönt el a kollégáitól.

Ahogy arról a hétvégén beszámoltunk, Pintér Sándor azonnali hatállyal és indokolás nélkül visszavonta dr. Halmosi Zsolt rendőr altábornagy, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság főigazgatójának vezetői kinevezését, és rendelkezési állományba helyezte.

Az Index megszerezte azt a búcsúlevelet, amelyet a menesztett tisztviselő írt kollégáinak.

„Amikor 2021-ben belügyminiszter úr megkérdezett arról, hogy vállalnám-e az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság vezetését, elgondolkodtam, de a szervezet jó híre megkönnyítette a döntést. Szándékom volt továbbépíteni, amit az elődeim megteremtettek, s azt hiszem, Önökkel egyetértésben mondhatom, hogy ez nemcsak sikerült, de felfedeztünk, megismertünk új perspektívákat is”

– írta Halmosi Zsolt.

Hozzátette, hogy a beiktatása óta elkötelezettséget, támogatást tapasztalt az állomány részéről, és utalt arra is, hogy a világjárvány, majd az ukrajnai háború által okozott többletmunka ellenére véleménye szerint minden feladatot megfelelően teljesíteni tudtak:

„Büszkeséggel tölt el, hogy mindig úgy állhattam az elöljáróim elé, hogy a ránk bízott feladatokat szakmailag és emberileg is kiválóan tudtuk teljesíteni, s ezért minden esetben megkaptuk az elismerést, majd újra és újra megszolgáltuk a belénk vetett bizalmat.”

Mint írta, folyamatosan rendkívüli helyzettel néztek szembe, de büszke arra, hogy az állomány elszántsága és „a munkatársak töretlen tenni akarása, fegyelmezettsége és példátlan összetartása” átsegítette őket a nehézségeken. Végezetül köszönetet mondott beosztottjainak, és azt kérte tőlük, hogy támogassák utódja munkáját.

Arra nem tért ki, hogy mi lehet a váratlan távozásának oka.

Valódi Hírek