Dobrev Klára: Csak egy markáns baloldali politika tud rendet rakni ebben az országban

Hatalmas országjárásra indulnak, hogy népszerűsítsék a szociáldemokrata programjukat.

„Nem pusztán kormányváltást akarunk, hanem lebontani az Orbán-rendszert. Rendszerellenzéknek tekintjük magunkat. Mindig is a Fidesz volt az elsődleges ellenfelünk”

– jelentette ki Dobrev Klára a Partizán hétfői műsorában.

Az árnyék-miniszterelnök elmondta: a DK az elmúlt hónapokat a felkészüléssel töltötte, majd szeptembernek bejelentették a markánsan baloldali, szociáldemokrata programjukat, most pedig hatalmas erőkkel kitelepülnek országszerte: több száz helyszínen lesznek jelen a DK átnyék-miniszterei és aktivistái.

Dobrev kiemelte azt is, hogy Budapest megvan az ellenzéknek, a választás azonban a Budapesten kívüli városokban és falvakban fog eldőlni, ezért az erőforrásaik döntő részét a vidék meggyőzésére fogják fordítani.

Dobrev szerint sikerült a szavazók bizalmát visszaszerezniük, most pedig az a feladatuk, hogy még több embert meggyőzzenek. A politikus kiemelte, akkor dőlne hátra elégedetten, ha a DK támogatottsága már 55 százalék felett lenne.

„Azt a következtetést vontuk le az elmúlt két évben, hogy alternatívát kell mutatni. Erről szól az Árnyékkormány. A másik, hogy mese nincs, vissza kell térni a klasszikus politikai eszközökhöz: offline kell kampányolni”

– mondta Dobrev, hozzátéve, hogy a pártja számára a legfontosabb, hogy személyesen találkozzanak az emberekkel. Úgy fogalmazott:

„A következő hónapokban elárasztja a DK az utcát emberekkel, beszélgetésekkel, programokkal, mert szerintük a Fidesz által teremtett buborékot csak személyes jelenléttel lehet áttörni”.

Az árnyékminiszter ugyanakkor kijelentette, hogy Orbán diktatúrát épített, amelyet most tanul mindenki, például azt is, hogy egy ilyen rendszerben ki meddig mehet el.

Dobrev a „fizessenek a milliárdosok” szlogenjükkel kapcsolatban elmondta, ők nem pécézik ki sem a vállalatokat, sem a multikat, sem pedig a milliárdosokat és a gazdagokat. Nekik konkrét programjuk van, amelyben a többi közt az is benne van, hogy

újraszerveznék a jelenlegi perverz és igazságtalan vagyonelosztási rendszert.

A politikus hozzátette, az ő politikája mégsem gazdaságiverseny-ellenes. Szerinte az európai minimálbérrel el lehetne azt érni, hogy kormányok ne tudjanak, és ne akarjanak a negatív bérversenybe belemenni.

„Muszáj, hogy legyen következménye Mészáros Lőrinc és Tiborcz István gazdagodásának”

– jelentette ki az árnyék-miniszterelnök, aki felhívta arra a figyelmet, példát kell statuálni a következő generációnak, hogy soha többé senkinek ne jusson eszébe ilyen mértékben kirabolni ezt az országot.

„Jobb állapotban vagyunk, mint 2019 előtt”

– mondta az ellenzékről. Dobrev arra számít, hogy a 2024-es önkormányzati választás előtt hamarabb és több helyen tudnak megállapodni a pártok, mint 2019-ben, és jobb eredményt is fognak elérni.

A politikus megerősítette: nem indul el főpolgármester-jelöltnek, mert nem szereti, ha valaki mindenre is alkalmasnak képzeli magát, és mert az Orbán-rendszer elleni küzdelemben hasznosabb eszköznek tartja az EP-mandátumot.

Dobrev az interjú során többször hangsúlyozta, hogy 13 évnyi elszegényítő jobboldali politika és az elhibázott 2022-es választások után egy

markánsan baloldali, szociáldemokrata politikára

van szükség, amely a kiváltságosok helyett az átlagemberek számára teremt jobb életkörülményeket, ennek forrásaként pedig megadóztatja a multikat, és nagyobb hozzájárulást vár el a tehetősektől.

„A 2022-es politikai kudarc után eldöntöttük, hogy soha többé nem engedjük meg, hogy bárki eltérítsen minket arról az útról, hogy Orbánt egy baloldali szociáldemokrata politikával kell legyőzni.

Erősen hiszek abban, hogy az orbáni rémálom után egy erős baloldali politika tud rendet rakni ebben az országban”

– fogalmazta meg politikai krédóját.

Nézd végig a teljes interjút:

Valódi Hírek