Elképesztő mondandója akadt Kocsis Máténak az uniós pénzekről – ebből semmi jó nem sülhet ki

Vajon mire készülnek?

Kocsis Máté szerint minden eszközt meg kell ragadniuk, hogy megakadályozzák a külföldről érkező nyomásgyakorlást – többek között erről beszélt a Fidesz frakcióvezetője a Magyar Nemzetnek adott friss interjújában.

A politikus meglátása szerint Brüsszel gazdasági eszközökkel próbálja térdre kényszeríteni az országot – ennek részeként visszatartja az uniós forrásokat.

Kocsis állítása szerint az EU összes kérését teljesítették, mégsem érkeznek a brüsszeli pénzek.

A politikus szerint ugyanakkor

Brüsszel „megérdemelné”, hogy válaszul Magyarország is megtagadja egyes uniós befizetések teljesítését.

Az ötlet mellesleg Schiffer Andrástól származik: korábban ugyanis arról nyilatkozott, hogy fel kellene függeszteni az EU-s befizetéseket, amennyiben egy meghatározott időn belül nem érkeznek meg a brüsszeli források.

Ezzel kapcsolatban Ujhelyi István EP-képviselő megjegyezte, hogy az EU-nak kötelessége a számonkérés a korrupció és a jogállamiság kapcsán, a magyar államnak pedig teljesítenie kell a vállalásokat.

Az Orbán-kormány régóta vár az uniós pénzekre, ám a jelek szerint sehogy sem sikerül teljesíteniük a közösség kéréseit. Ujhelyi nemrég arról is szót ejtett:

„Nem kizárt, hogy részben elveszíthetjük azt az uniós forrást is,

amelyet a magyar kormány az úgynevezett helyreállítási alap hitelkeretéből szeretne lehívni, miután a benyújtott kérelem egyik feltételeként előírt széleskörű társadalmi konzultációt a Fidesz-kormány elszabotálta és elsunyizta.”

Valódi Hírek