Összeomlás: Egy rakás polgármester lemondott Orbán legközelibb szövetségesének hazájában, amikor a magyar kormányfő éppen ott volt

Ráadásul pont akkor, amikor Orbánnal tárgyalt.

Éppen Orbán Viktorral tárgyalt a szerb fővárosban,

Belgrádban pénteken Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök, amikor lemondott 26 polgármester, köztük a fővárosi is – szúrta ki a 24.hu.

Vučić még szerda este beszélt a szerb televízióban arról, hogy az ellenzék követelései miatt előrehozott parlamenti, tartományi és önkormányzati választásokat tarthatnak Szerbiában. Mint közölte a szerb elnök, legkorábban december 17-én kerülhet a voksolásokra sor.

A balkáni ország törvényei szerint a a választások előtt legalább 45, de legfeljebb 60 nappal kell kiírni az esemény dátumát.

A polgármesterek – köztük a főpolgármester – lemondásával már biztosan ki kell írni legalább az érintett önkormányzatokban a választást. Ezek így valóban megtörténhetnek már december 17-én.

A magyar és a szerb vezető egyébként a bevándorlásról és az Európai Unióról, különösen annak a Balkán felé való bővítéséről tárgyaltak. A szerb uniós csatlakozás kapcsán a két fél szeretne konkrét menetrenddel előállni.

Valódi Hírek