Betelt a pohár: Felmondott egy vidéki nyelvtanár, akinek 21 forintos fizetésemeléssel szúrták ki a szemét

Rengeteg társát alázták meg hasonlóan.

Bruttó 21 forinttal nőtt a fizetése annak a vidéki nyelvtanárnak, aki szerdán beadta a felmondását – tudta meg a hvg360. A pedagógus jövőre mindössze bruttó 450 ezer forintot keresne – ez nettóban kevesebb mint 300 ezer forintot jelent.

A portálnak álnéven nyilatkozó pedagógus elmondta: a gyakornokok is alig keresnek kevesebbet nála. Ráadásul a munkaterhelés is jóval kedvezőbb a kezdők esetében, ugyanis míg neki 24 órát, a gyakornokoknak 20 órát kell tanteremben töltenie, így a felkészülési időre is jelentősebb az idősebb kollégának.

A pedagógusoknak egyébként szeptember 29-éig, péntekig van lehetőségük jelezni, hogy elfogadják-e a státusztörvény jogállását. Erről szeptember 15-e óta volt lehetőségük, így röpke két hét állt rendelkezésre.

Folyamatosan beszámolunk a státusztörvénnyel kapcsolatos hírekről. Így a törvény benyújtásával kapcsolatos eseményekről, valamint az azt megelőző és követő tiltakozásokról, amelyeken minden eddiginél több fiatal vett részt. Időközben több ismert szereplő is felmondott, köztük a népszerű Jocó bácsi is, de a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke is, aki buszsofőrnek állt, és sokkal több pénzt keres új munkájával, mint korábban.

Valódi Hírek