Most ez komoly? Az Orbán-kormány éppen azt teszi, amivel megvádolta az ellenfeleit

Ki tudja ezt követni?

Sorsdöntőnek nevezte a szombati parlamenti választásokat a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára csütörtöki, a Facebookon közzétett videójában.

A többségi nemzet számára ez csak egy választás a sok közül, a magyar közösség számára azonban a megmaradás a tét – fogalmazott Potápi Árpád János.

Önök, felvidéki magyarok az elmúlt évben a megyei és a helyi önkormányzati választásokon már bebizonyították, hogy képesek az összefogásra és a közös cselekvésre. Most újra itt az idő, hogy erről tanúbizonyságot tegyenek

– hangsúlyozta az államtitkár.

Hozzátette: a választás tétje nem kevesebb, mint hogy lesz-e érdekképviselete a magyarságnak a pozsonyi törvényhozásban, lesz-e olyan párt a szlovák parlamentben, amely a magyarok megmaradásáért és boldogulásáért dolgozik. „Egy olyan párt, amely valóban önöket képviseli” – mondta.

Potápi Árpád János arra kért minden szlovákiai magyart, hogy vegyen részt a mozgósításban. Győzzenek meg mindenkit, hogy menjenek el szavazni, és szavazataikkal támogassák a Szövetséget, „válasszák a magyar jövőt” – buzdított. Hozzátette, 457 ezer okuk van a győzelemre. „Hajrá, Felvidék! Hajrá, magyarok!” – zárta szavait az államtitkár.

Érdekes, hogy amennyiben kritikát kap Magyarországon kívülről az Orbán-kormány, a politikusai azt hazánk belügyeibe avatkozásként értékeli. Úgy tűnik, ez az elv nem érvényesül fordítva, ugyanis a magyar kabinet nyugodt szívvel avatkozik bele más országok politikai eseményeibe.

(MTI korrigálva/Nyugati Fény)

Valódi Hírek