Hogy mi van? Orbán legújabb döntése után hatalmas sorok alakulhatnak ki a benzinkutakon

Újra ők fújhatják a passzátszelet.

Bár már Matolcsy György is elismerte, hogy a benzinárstop káros intézkedése önmagában 3-4%-ot dobott az infláción, az elszabadult üzemanyagáraktól beijedve Orbán Viktor most újra ezen elhibázott eszköz bevetését lebegtette meg az Országgyűlésben.

Ezt követően Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a MOL vezetőivel tárgyalt és a tárcavezető világossá tette, minden lehetséges eszközzel tompítani kívánja az üzemanyagárak emelését.

„Ha újra árstopos lenne az üzemanyag, szinte biztos, hogy nagyon rövid időn belül komoly hiányok alakulnának ki, elsősorban a gázolajpiacon, kiesne az import, és a hazai finomító a jelenlegi helyzetben biztosan nem képes egyedül ellátni megfelelő mennyiségű üzemanyaggal a piacot”

– reagált Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára az RTL Híradónak. Egyébként tavaly nem volt ritka, hogy hosszú sorok kígyóztak a benzinkutaknál, különösen az árstop kivezetése előtti hetekben.

A MOL az RTL megkeresésére azt válaszolta, megértik a kormány üzemanyagárak moderálását célzó szándékát, ám arra nem adtak választ, hogy egyetértenek-e egy újabb árstoppal.

Valódi Hírek