Roppant kínos baki: A TV2 „belső hibára” hivatkozva égette be a saját műsorvezetőjét

Tudják fokozni a helyzetet.

A TV2 péntek esti, „Tények” néven csúfolt, többszörös pervesztes (csak egy példa a sok közül) műsorában adásba került, ahogy a hírolvasó-műsorvezető, Andor Éva folyamatosan belebakizott a felolvasott szövegbe. Mindebben semmi különös nincs, mindenki hibázik – mondhatnánk megértően.

Csakhogy a TV2 az RTL-lel ellentétben nem élőben közvetíti a híradóját, hanem felvételről. Márpedig a műsorvezető összes nyelvbotlása felkerült a TV2 weboldalán található videóba, így órákig vissza lehetett nézni a kellemetlen nyelvbotlásokat.

Andor Évának egyébként többek között Szalay-Bobrovniczky Kristóf nevével gyűlt meg a baja. Kétszer is Szalay-Bobroviczkyt mondott – tehát kihagyta az „n” betűt –, és emiatt újra kellett forgatni az adásrészletet. De az adás egy másik részében a „fejlesztés” szót nem tudta kimondani.

A Telex a kínos incidenssel kapcsolatban kérdéseket küldött a TV2 sajtóosztályának, akik elismerték a hibát:

A Tények Este műsora minden esetben felvételről kerül adásba, így múlt pénteken is.

A televízióban látottakban semmilyen baki, vagy hiba nem volt, a cikkben szereplő állításokkal szemben. A felvételek során előfordul, hogy egy-egy felkonfot újra vesznek a stúdióban, jelen esetben is ez történt. A TV2 online felületeire

egy belső hiba miatt viszont sajnálatos módon a vágatlan adás került feltöltésre.

A hibát időközben javítottuk, így már az adásban is lement, hibátlan verzió érhető el az oldalainkon. Andor Éva kollégánk felkészültsége, szakmai munkája kiemelkedő, ezt az élő adások során minden nap bizonyítja

– közölték.

Valódi Hírek