Ez nem a TV2 napja: Méreteset kamuztak a Tényekben, a rendőrség cáfolta őket

És még egy pert is elbuktak hétfőn.

A TV2 Tények (sic!) című műsora szombaton adott le egy riportot, amelyben azt állították, hogy Kiskőrösön a szülők és a gyerekek is rettegnek egy pedofiltól. A riport szerint a férfi fényes nappal kényszerített orális szexre egy diáklányt.

A rendőrség hétfőn adott ki nyilatkozatot az esettel kapcsolatban:

„A Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a Kiskőrösi Rendőrkapitányság határozottan cáfolja a TV2 Tények 2023. január 28-i adásában „Gyerekek előtt mutogatja a nemi szervét” címen megjelent riport tartalmát.”

A rendőrség nyilatkozata szerint a valóság az, hogy 2022. júliusában kaptak egy fényképet, amelyen egy pár a városközpontban orálisan létesített szexuális kapcsolatot. A begyűjtött információk szerint a cselekményt a pár mindkét tagja akarta, így őket közerkölcs megsértése szabálysértés miatt vonták felelősségre.

„A férfi ellen olyan eljárás nincs és nem is volt, amelyben kiskorú lenne az érintett”

— jelentette ki a rendőrség.

A rendőrség megnyugtatta a helyi lakosságot, hogy sem a gyerekek, se, a felnőttek nincsenek veszélyben.

A TV2 műsorát hétfőn a Kúria is elmarasztalta, helybenhagyta ugyanis azt a bírósági ítéletet, miszerint a Tények hazudott Márki-Zay Péterről, amikor az ellenzéki miniszterelnök-jelöltről olyan képet festettek, mintha az egészségügy leépítését tervezné.

A Tényekben helyreigazítást kell beolvasni,

emellett 15 napon fizetniük kell 133.350 forint felülvizsgálati eljárási költséget Márki-Zaynak.

(via 444.hu/nepszava.hu)

Valódi Hírek