Most ez komoly? „Parlamenti áhítat”-ra (!) hivatkozva blokkolt több fontos döntést a Fidesz-többség

A DK nem hagyja annyiban.

Álszent indoklással hagyták cserben a fogyatékossággal élő magyar embereket a Fidesz képviselői: nem vettek részt az előre egyeztetett, kérésükre többször módosított időpontban az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának ülésén, ahol többek között a fogyatékossággal élők támogatott lakhatásáról szóló DK-s határozati javaslatot tárgyalták volna.

A Fidesz arra hivatkozott, hogy „rendkívüli parlamenti áhítaton” vettek részt.

A Demokratikus Koalíció szerint az emberek államában fontosabb a fogyatékossággal élők törvény előtti egyenlőségének és támogatott lakhatásának biztosítása, mint bármiféle ürüggyel kihagyni egy szociális és emberiességi szempontból is jelentős határozati javaslat tárgyalását – írta lapunkhoz eljuttatott közleményében Varga Zoltán, az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának elnöke.

Az emberek államában fontosabb, hogy támogassunk minden fogyatékossággal élő személyt abban, hogy önálló életet élhessen, illetve akadálymentesített állami és önkormányzati bérlakásokkal segítsük őket, minthogy a parlamenti képviselők képmutatással legyenek elfoglalva – hangsúlyozta a DK-s képviselő.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül a kormányváltás után. A magánkórházak, magániskolák és a mindenek felett álló milliárdos elit országa helyett igazságos Magyarországot és az emberek államát akarjuk, ami vigyáz ránk”

– közölte Varga Zoltán.

Valódi Hírek