Hatalmas botrány: Így reagált a Golden Globe-díj szavazói közül kipenderített újságíró az őt ért vádakra

Furcsa történés.

Megsértették a szervezet etikai kódexet, emiatt kirúgták a magyar származású Návai Anikót és két másik személyt (Howanda Hamdyt és Munawar Hosainta) Golden Globe-díj szavazói közül – írta a Hollywood Reporter.

A Nyugati Fény szerette volna megtudni, hogy pontosan mivel sértette meg Návai a szabályzatot, ezért felhívtuk az újságírót, aki

többszöri próbálkozásunk során mindig bontotta a vonalat.

A Golden Globe-díjat évente egyszer az Oscar-díjhoz hasonló gála keretében osztják ki. 1944-ben alapította a Hollywood Foreign Press Association (HFPA), amelynek Návai 1999 óta tagja, így tudott neves amerikai díjátadókra eljutni.

Az újságíró egyébként azzal szerzett hírnevet magának, hogy rengeteg hollywoodi sztárral készített interjút, ezeket a többnyire a TV2 csatornán adták le.

Návainak nem ez az első botrányos ügye.

2021-ben kiderült, hogy plagizálta az amerikai színésznővel, Scarlett Johanssonnal készült interjút. Az újságíró leadta a cikket a Nők lapja magazinnak. Később azonban, kiderült, hogy a felek nem is beszéltek egymással, Návai gyakorlatilag összeollózta az interjút.

Akkor az üggyel kapcsolatban csak a 168.hu-nak nyilatkozott, és azt mondta, folyamatosan támadják őt a HFPA-nál.

„Ez egy sokkal tágabb történet, ami elsősorban nem rólam szól, de én vagyok a bűnbak. Fogást kellett találni a HFPA-n, valakit ki kellett csinálni”

– fogalmazott.

Hogy pontosan mi van a háttérben, nem tudni. Návai egyelőre a sajtónak nem nyilatkozott és a közösségi médiában sem posztolt az ügyről.

Valódi Hírek