Újabb megdöbbentő részletek derültek ki az esztergomi robbantóról – furcsa dolgokat árultak el a szomszédai

A helyszínre időközben egy daru érkezett.

Beszámoltunk róla, szerda este robbanás történt Esztergomban egy családi háznál. Az értesülések szerint egy zavarodott férfi váltotta be fenyegetéseit – a történtek során ő és a TEK egyik embere életét vesztette.

Emellett több rendőr és tűzoltó is megsérült: az információk szerint egyesek életveszélyes állapotban fekszenek a kórházban.

Az rtl.hu úgy tudja, a robbantó gyógymasszőrként dolgozott, több hónapja ki akarták lakoltatni.

Az értesülések szerint holtteste még a romok alatt van – helyszíni tudósítójuk arról számolt be, hogy a délutáni órákban egy daru érkezett a romokhoz.

Mint írják, a robbantó közösségi oldala arról árulkodik, hogy

antiszemita volt, hitt az összeesküvés-elméletekben, és terjesztette az orosz propagandát is.

A telex.hu emellett arról számolt be, hogy a helyszín közelében kevés a ház, az összedőlt épület pedig körülbelül 60-70 négyzetméteres lehetett – az egyik utcabeli szerint az elkövető nem is abban élt, hanem egy szuterénben.

Egy másik férfi úgy nyilatkozott, hogy a robbantó szorgalmas volt, dolgozott a telkén, de mindenkit az összeesküvés-elméleteivel traktált, így nem közeledtek felé. Arról is beszélt szomszédainak, hogy nem akar a rendszer része lenni.

Emellett otthonában egy évre elegendő élelmiszert halmozott fel, mert világvégére és háborúra készült. Egy másik szomszédja fura figuraként jellemezte, „ugribugri, zavart” emberként írta le. Munkalehetőséget is felajánlott a nyilatkozó a férfinek, de végül nem lett belőle semmi, az elkövető ugyanis saját bevallása szerint

napi 100 ezer forint alatt fel sem kelt az ágyból.

A helyiek szerint már kedden kint jártak a férfinél a Terrorelhárítási Központ munkatársai, akik azt kiabálták neki, hogy jöjjön ki a házból. Az elkövető ennek nem tett eleget.

Csütörtök délután 5 órakor a TEK sajtótájékoztatót tart az ügy kapcsán.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek