Újabb fontos üzem hagyja el Magyarországot – rengetegen vesztik el a munkájukat

Mindeközben tömegével szórják tele akkumulátorgyárakkal az országot.

„A nyíregyházi Electrolux-gyár csoportos létszámleépítésének első hulláma október közepén kezdődik, ebben várhatóan 143 munkatárs lesz érintett”

tudta meg az Index.

Azt már februárban bejelentette a svéd gyár, hogy

idén decemberre teljesen kivonul Magyarországról.

Összesen 650 fő dolgozott a szabolcsi megyeszékhelyi gyárukban. Nekik átképzésekkel és a törvényben előírt minimum végkielégítésnél nagyobb összeggel segítenek új munkát találni.

„A februári bejelentés óta augusztusban hat, szeptemberben négy munkavállaló távozott a létszámleépítés keretében az Electrolux nyíregyházi csapatából. A

csoportos létszámleépítés első hulláma október közepén kezdődik,

ebben várhatóan 143 munkatárs lesz érintett. A további csoportos létszámleépítések folyamatosak lesznek novemberben és decemberben”

– közölte a lappal Szentpéteri Ferenc, az Electrolux Magyarország ügyvezető igazgatója, a nyíregyházi hűtőszekrénygyár igazgatója.

2019-ben mi is megírtuk, hogy a 800 embert foglalkoztató Electrolux jászberényi gyára leállt, és a cég megszüntette a porszívógyártást hazánkban.

Nem régen számoltunk be arról is, hogy bezár az elektromoskábel-elosztó egységek gyártásával foglalkozó amerikai Lear 800 embert foglalkoztató gödöllői gyára is.

Valódi Hírek