Kocsis Máténak szegezték a kérdést: csalt és sikkasztott Józsefvárosban? A válasza még a vártnál is megdöbbentőbb (+videó)

Az arcátlanságnak is van határa.

„A fű zöld, az ég kék, Pikó András pedig hazudik”

– mondta Kocsis Máté csütörtöki sajtótájékoztatóján azzal kapcsolatban, hogy a politikus ellen a NAV gyűjtött bizonyítékokat Józsefvárosban. Pikóék ugyanis feljelentést tettek olyan támogatások miatt, amelyekkel a Veszprém Handball Team Zrt. nem tudott elszámolni egy támogatással. Az összegből ugyanis több milliót egy tanácsadói szerződésre akartak elszámolni – ezt egy olyan céggel kötötték, amelynek képviselője Kocsis bizalmasa.

A Fidesz frakcióvezetője továbbá megosztotta: magyarázatot várnak a svédektől arra, hogyan gondolták azokat az információkat, amelyeket egy oktatófilmjükben „terjesztenek Magyarországról”. Korábban írtunk arról, hogy a skandináv országban egy olyan kisfilmet készítettek, amely a magyar kormány szerint súlyos kérdéseket vet fel a hazai demokráciát illetően – persze, csak azért, mert a fideszes korrupcióról is szó van benne.

Mint mondta, egyelőre nem tudtak támogató döntést hozni a svédek NATO-csatlakozását illetően. Véleményük szerint ez a felvétel a magyar baloldal politikai szándékait szolgálja. Kérdésre válaszolva elmondta:

kevés esélyt lát arra, hogy az őszi parlamenti időszakban szavazás lesz az északi ország NATO-tagságáról.

Elmondta: Orbán Viktor az esztergomi frakcióülésen a „brüsszeli elit” (?) kettősmércéjéről is beszélt. A miniszterelnök szerint változásokra van szükség. Meglátása az, hogy Magyarország „tüske a köröm alatt” a globalisták szemében.

Emellett a szuverenitás kérdése is felmerült: Orbán szerint támadás alatt állnak, a gazdasági függetlenséget veszélyben érzik Brüsszel miatt. Továbbá a kulturális szuverenitást sem érzik biztonságban.

Kocsis elmondása szerint a kormány elutasítja, hogy a folyósokat nyissanak az illegális migrációnak. A frakcióülésen Pintér Sándor is szót kapott: a belügyminiszter szerint az eszközök durvulnak a határon, az agresszió nagyobb, mint valaha. A frakció szerint jelenleg még jobban kell védeni a határokat, mint ezidáig.

A költségvetéshiánnyal kapcsolatban Kocsis megjegyezte: a kormány továbbra is kiáll a hiány csökkentése mellett.

Elárulta: hamarosan az Országgyűlés elé fogják terjeszteni a gyermekvédelmi törvényjavaslatukat.

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője megosztotta: kiemelt figyelmet fordítanak a családpolitikára. A kormánytól azt várják, hogy bővüljön a csok köre.

(Fidesz/Facebook)

Valódi Hírek