Rónai Sándor súlyos lopásra gyanakszik: Orbánék furcsa szerződésének vizsgálatát kéri az Európai Bizottságtól

Valami nem stimmel a hulladékkoncesszióval.

Az Európai Bizottságtól vár lépéseket Rónai Sándor, miután a képviselő szerint olyan, gyanús körülmények állnak fent a hulladékkoncesszióval (a hulladékgazdálkodásra vonatkozó, államilag kiadott engedéllyel – a szerk.) kapcsolatban, amelyek alapján nem kizárható, hogy ellopják a hivatalosan a hulladékgazdálkodásra fordítandó pénzeket. A DK EP-képviselőjének szerda délutáni Facebook-posztjában jelentette be: arra kérte a bizottságot, vizsgálja ki az Orbán-kormány által kiadott hulladékkoncessziót.

Rónai Sándor vonatkozó írását változtatás nélkül idézzük alább:

Az Orbánék által megcsinált koncessziókban mindig van valami közös. A NER-es kitartottak milliárdokat kaszálnak, mindenki más pedig vagy rosszul jár, vagy tönkre megy. Ezt látjuk most a hulladékkoncessziónál is.

Van a monopolhelyzetben lévő MOL MOHU Hulladékgazdálkodási Zrt., amelyik az eddig is hulladékgazdálkodással foglalkozó cégekkel végezteti el a munkát. Csakhogy a haszon a MOHU-nál marad, a piaci ár alatt szerződő cégeknek pedig marad a veszteség. Orbáni modell, láttunk már ilyet.

Ezért írtam ma levelet az Európai Bizottságnak. A magyar hulladékkoncesszióval több baj van. Egyrészt újabb piacot rabolt el magának a NER, másrészt annyira átlátszó a rablás, hogy sok cég nem is akar ilyen körülmények között szerződni a mindent leuraló MOHU-val,

vagyis óriási gondok lesznek a Magyarországon keletkezett hulladék feldolgozásával. Azt kértem a Bizottságtól, hogy vizsgálják meg a magyar hulladékkoncessziót és ha kell, lépjenek fel a kormánnyal szemben a magyar emberek érdekében.

(Rónai Sándor/Facebook)

Valódi Hírek