Eldurrant Orbán EP-képviselőjének agya: Egy reptéri gyerekkönyv miatt azonnali lépést vár a budapesti főispántól

Ez tényleg megtörtént?

Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti képviselő szerdán a gyermekvédelmi jogszabályok megsértése miatt tett bejelentést a budapesti főispánnál, mert a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér egyik üzletében értékelése szerint „nyilvánvalóan öncélú homosz*xuális tartalmat” árusítanak a gyermekkönyvek között – adta hírül az MTI.

A kormánypárti politikus a Facebook-oldalán közzétette Sára Botond fővárosi főispánnak címzett levelét, amelyben azt írta: hétfőn arra lett figyelmes, hogy a Liszt Ferenc-repülőtér egy könyvet és újságot árusító üzletében Alice Oseman Heartstopper című könyveit a gyermekkönyvek között kiállítva kínálják megvételre (ez ugyanaz a könyv, amely miatt a Líra 12 milliós büntetést kapott).

Hidvéghi Balázs álláspontja szerint ez a gyakorlat ellentétes a gyermekek védelmére hivatkozó, de valójában homofób törvénnyel.

A fideszes EP-képviselő brüsszeli keltezésű levelében „a gyermekvédelmi jogszabályok betartását” és a „gyermekek védelmét célzó hatósági intézkedések mielőbbi megtételét kéri” a főispántól.

Arról nincs hír, hogy ha Hidvéghi ennyire érzékeny az ilyen könyvekre, miképp éli túl, hogy Belgiumban, ahol munkahelye, az Európai Parlament található, nincsenek ilyen középkori törvények, és így szabadon kapható mindenféle könyv.

Valódi Hírek