Itt van Mészáros Lőrinc nagy dobása: Mostantól bárki megkóstolhatja a felcsúti gázszerelő szarvaspörköltjét

Az adófizetők megtekinthetik, mibe is fektették a pénzüket.

Döntő részt természetesen közpénzből húzták fel azt a felcsúti éttermet, amelyet Mészáros Lőrinc cége működtet és szeptember 1-től tárt kapukkal fogadja is a vendégeket. Így pedig – mint az mfor.hu beszámolójában írta –, végre kipróbálhatják az adófizetők, hogy a pénzükből milyen éttermet és élményközpontot nyitott Mészáros Lőrinc Felcsúton, ugyanis szeptember 1-től már látogatható a Tó Étterem és Élményközpont, amely leginkább arról nevezetes, hogy szinte az utolsó tégláig közpénzből épült és a Orbán Viktor nagyvállalkozó cimborájának egyik cége üzemelteti.

„Próbáld ki a hagyományos magyar ízeket és bisztró jellegű ételeket egy modern, újragondolt formában. Ételeinket minőségi alapanyagokból készítjük, hogy a legjobb ízélményt nyújthassuk nektek. Természetesen az egész család megtalálja a kedvére való ételt. A különleges fogásoktól, gyerkőcöd kedvenc pizzájáig. A panoráma teraszunkról pedig lenyűgöző kilátás vár”

– szól az étterem ajánlója.

A portál megosztott néhány tételt az étlapról is:

  • Bolognai spagetti 3990,
  • Rántott csirkemell 3880,
  • Kacsa brassói 6290,
  • Szarvaspörkölt 5490,
  • Margaréta pizza 2190 forint.

Megjegyezték, Margaréta pizzát árulnak Mészáros Lőrinc budapesti éttermében is, csak az a fővárosi Sunhill bisztróban 3490 forintba kerül. Jelezték továbbá, hogy az itallapon leginkább a felcsúti milliárdos tokaji borai szerepelnek, de a néhány éve még az Orbán-kormány nagy ellenségének számító Heineken sörei is felkerültek az itallapra.

Az üggyel kapcsolatban a 444.hu arról írt, hogy uniós pénzből láttak hozzá évekkel ezelőtt az árvízcsúcs-csökkentő tározó rendezéséhez, összesen 237 millió forintért. A felcsúti önkormányzat ebben látta meg a turisztikai lehetőséget: kértek is a Magyar Turisztikai Ügynökségtől 1,5 milliárd forintot arra, hogy csónakázótavat alakítsanak ki, benne egy kis mesterséges szigettel, amelyet gyalogoshíd köt össze a főút melletti parkolóval, illetve az ott felépítendő étteremmel, sportpályával. Az építési közbeszerzést Mészáros Lőrinc családi cége, a Fejér B.Á.L. nyerte el, míg az üzemeltetésre csak a Mészáros Gasztro Kft. pályázott, 5+5 évre kapták meg erre a jogokat – írták.

Az rtl.hu pedig arról írt, hogy a közpénzből épült felcsúti Tó Étteremnek nemcsak az épületét finanszírozták az adófizetők, de az áruátvevő mérleget, a raktári kézikocsit, a fém öltözőszekrényeket, az automata kávéőrlőt, a hűtőket, a szekrényeket, a tűzhelyeket, a húsdarálót, a pizzaelőkészítő asztalt, a kukákat, a moslékoló asztalt, de még a kaspókat, az asztallábakat és a vécékefetartókat is.

Az elmúlt években annyi építményt húztak fel Felcsúton, hogy

már turisztikai iroda is nyílt az élményközpontnál.

„Itt minden információt megkapsz, amire csak szükséged lehet a nálunk töltött idő alatt. A részletes útbaigazítás segítségével garantáltan nem tévedsz el, és az általunk nyújtott tippekkel igazán élvezetessé teheted az idődet. A helyszínen található térkép segítségével könnyen megtalálhatod a környék látnivalóit”

– közölték az ajánlóban Mészárosék.

Videó:

 

Valódi Hírek