Dobrev Klára: A multik kiszolgálása helyett a dolgozók megbecsüléséről kell szólnia az Orbán utáni Magyarországnak!

Az árnyékkormány vezetője szakszervezetek képviselőivel egyeztetett.

Varga Ferenc, a DK országgyűlési képviselője nemrég lett Dobrev Klára munkaügyi árnyékminisztere – őt az év elején elhunyt Kordás László megüresedett helyére választották meg. Az elmúlt héten már bele is vetette magát a szakpolitikai munkába: törvényjavaslatot nyújtott be a külföldi vendégmunkások számának csökkentéséért, valamint felszólalt a szakképesítés-kötelezettség eltörlése ellen.

Az új tárcavezető a héten egyeztetést kezdeményezett a szakszervezetekkel, amelyen Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, valamint Nemes Gábor, a DK szakpolitikusa is részt vett.

Dobrev Klára beszámolóját az eseményről változatlan formában közöljük:

„Az elmúlt egy év legnagyobb sikerének tartom, hogy az Árnyékkormány hatékony munkakapcsolatot tudott kialakítani a szakszervezetekkel.

Ma Varga Ferenc, munkaügyi árnyékminiszterrel a legnagyobb érdekképviseletek vezetőivel azokról a sarokpontokról egyeztettünk, amelyekkel alapjaiban tudjuk majd átalakítani a munka világát.

Szociáldemokrataként elkötelezetten küzdök azért, hogy az Orbán utáni Magyarország végre ne a multik kiszolgálásáról, hanem az dolgozók megbecsüléséről szóljon. Ebben nem lesz kompromisszum.”

Az eredeti Facebook-bejegyzést itt tudjátok megnézni:

(Dobrev Klára/Facebook)

Valódi Hírek