Kiakadtak a kommentelők a félig felújított Diósgyőri vár miatt: Borzalmasan néz ki az építmény (+fotó)

Van baj.

Februárban felfüggesztették a Diósgyőri vár építkezést, miután kiderült, kétmilliárd forinttal többe kerülhet a rekonstrukció, mint ahogyan azt eredetileg tervezték.

A megrekedt felújításról enyhén szólva is érdekes a közvélemény.

A Borsodi Hírek nevű Facebook-csoportban posztoltak egy fotót a vár mostani kinézetéről, amely – finoman fogalmazva is – elég borzalmasra sikeredett.

Mutatjuk:

Diósgyőri vár, olvasói fotó

„Befejezik, majd Viktor Atyuska valamelyik saját lábán álló gyereke beköltözik… de csak tippeltem…”

„Bármilyen romos is volt, de akkor is sokkal szebb és jobb volt mint most! A tervező munkája gyalázatos!!!!!”

„Ezért a műemlékrombolásért más esetben börtön járna. Iszonyatosan elxurták! Lényegében körbefalazták a kővárat beton fallal, így a valamikori városi jelképből szinte semmi sem látszik.”

Ilyen és ehhez hasonló kommenteket írtak az emberek a felújításról. Láthatóan nem arat osztatlan sikert a „szakemberek” munkája.

A vár rekonstrukcióját még a fideszes városvezetés kezdte. A Veres Pál vezette ellenzék megörökölte a projektet. A felújítás 2021 februárjában kezdődött a NER-cégek oldalán gyakran megjelenő Épkar Zrt. vezényletével, 13,5 milliárd forintból.

A várnak statikai megerősítésre lenne szüksége, amely komoly plusz pénzeket igényelne. Az önkormányzat a kormánytól várja a segítséget. A Fidesz-KDNP ahelyett, hogy megoldaná a problémát ujjal mutogat a városvezetésre.

Lázár János minisztériuma a nyáron mé azt mondta, a kormány még nem tárgyalt az ügyről. Egyelőre tehát annyit tudni, hogy az önkormányzat nem tudja zsebből kifizetni a plusz költségeket.

Valódi Hírek