Borkai Zsolt felesége borított: Megszólalt a férje állítólagos házasságon kívüli gyermekéről (+videó)

Tisztázta a pletykát.

Soha nem alázták meg annyira, mint amennyire a férje a jachtos orgia során – mondta Borkainé Havassy Myrtill az ATV Heti napló műsorában vasárnap este. A drogos horvátországi sz*xpartin lebukott expolgármester felesége először és utoljára beszélt arról, hogyan élte meg, hogy Borkai Zsolt megcsalta őt – méghozzá úgy, hogy az ügy végigsöpört a teljes magyar médián.

Borkai neje arról beszélt: „hátrahúzódó” embernek tartja magát, azonban akkora botrányt kavart az ügy, hogy úgy érezte, meg kell szólalnia neki is, hogy az érdeklődők megismerjék az ő nézőpontját is. Ha régebben érkezett volna interjúfelkérés, akkor nemet mondott volna, de jelenleg már úgy érezte, tud már beszélni a történtekről, és jót tesz neki, hogy beszélhet az orgiáról és az azt követő időszakról.

Borkai felesége arról beszélt, sokat kellett mérlegelnie, elvállalja-e az interjút, de végül úgy érezte, szeretne nyilatkozni. Hangsúlyozta: az interjúban elhangzottakról előzetesen nem egyeztettek a volt polgármesterrel.

Sokkolták őt a történtek

Amikor Borkai Zsolt összehívta a családot, hogy közölje, mit tett, Havassy Myrtillt sokkolták az elhangzottak.

Borkai a családi megbeszélésen elmondta: 2018 májusában olyan eset történt, ami az életüket a következő időszakban nagyban meg fogja határozni. A feleség akkor úgy érezte, a nevét sem tudná megmondani, úgy leforrázták a történtek.

Havassy az ügy előzményével kapcsolatban megjegyezte: 30 év házasság után belefáradtak a kapcsolatukba, és „egymás mellett” éltek, nem pedig „egymásért„. A gyermekeik már kirepültek a családi fészekből, ők ketten pedig belefáradtak a kapcsolatukba.

Borkainé azt mondta: jelenleg már úgy érzi, hálát ad a sorsnak a történtekért, mert egyébként nagy eséllyel együtt sem maradtak volna, annyira elhidegültek egymástól a botrányt megelőzően. Mindemellett úgy érzi: nőiességében alázta meg őt Borkai Zsolt.

Amikor megjelent a videó, az fájt neki a legjobban, hogy mindenki a magánéletükön csámcsogott, és a gyermekeit is bántották. Elmondása szerint a gyerekeik keményen dolgoznak, és nem érdemelték meg a rájuk irányuló gyűlöletet.

Mi történt Borkai Zsolt vallomása után?

Havassy nem tudta sokáig hallgatni Borkai Zsoltot, amikor a férj bevallotta a történteket. A polgármester vallomása után sokat sírt a nő és csalfa városvezető is. A feleség szerint Borkai őszintén sírt, „jött neki” a sírás, és őszintén megbánta a történteket.

Borkai felesége konfliktuskerülő embernek tartja magát, aki nem szokott vitatkozni, és inkább őrlődik magában. Hangos veszekedésekben sem szoktak részt venni, nem volt tányértörés sem a házasságuk során. Megjegyezte: nagyon különböző emberek, és szerinte ezért tudtak megmaradni egymás mellett hosszú évtizedek után is.

Borkainé Havassy Myrtill „borzasztóan befolyásolható ember„-nek tartja férjét, és szerinte ez a személyiségvonás meghatározta, hogy Borkai Zsolt részt vett az orgiában. Meghatódva kijelentette: nagyon szereti a férjét a történtek ellenére is.

A legelső kép, amellyel találkozott a botrány kitörésekor az volt, amelyen Borkait a prostituáltak mellett ült a jachton. Azt az inget, amit férje akkor viselt,

a feleség megfogta, szétszakította, majd kidobta a kukába, mert nem tudta tovább nézni.

Mi segített feldolgozni a történteket?

A történtek után a lányától egy kiskutyát kapott. A kutya elmondása szerint átvett minden fájdalmat, amit a Borkai család átélt.

Havassy Myrtill elmondta: meg tudott bocsátani, bár elfelejteni nem fogja a történteket. A nő vallásos családban nőtt fel, és egész életében úgy érezte: Jézus a segítője, aki végigkíséri és segíti őt.

Egyszer sem gondolt rá, hogy elválna a férjétől, azonban az olyan kifejezéseket, mint a „jachtozás” kitörölte az emlékeiből, mert annyira mélyen érintették a történtek.

Borkai Zsolt felesége elmondta:

Győrben elterjedt az a pletyka, hogy van egy házasságon kívüli gyermeke, azonban ez nem igaz.

Hangsúlyozta: a férjének két gyermeke van.

Sváby András riporter felvetette a nőnek, nem azért bocsát-e meg, hogy újra polgármesterfeleség lehessen, ettől azonban Havassy Myrtill kategorikusan elzárkózott. Volt olyan időszak a velük történtek után, amelyeket követően nem tudott felnézni Borkaira, jelenleg azonban már úgy érzi, újra képes erre.

Havassy önmagáról azt mondta: régen adott mások szavára, és legszívesebben elbújt volna egy barlangba az orgia kiszivárgása után. Volt olyan időszak, amikor nem szívesen mutatkozott a férjével az utcán. Egyszer olyan is történt, hogy a férje elé odaköpött egy vásárló egy győri boltban – a feleség nem szívesen élt át hasonló helyzeteket.

Meg tudott bocsátani férjének

Mint mondta: a 25. házassági évfordulójukon esküdtek meg először templomban a pannonhalmi apát Várszegi Asztrik atyánál. A botrány kirobbanását követően is hozzá vezetett az első útjuk, és sok támogatást kaptak tőle.

Az elmúlt négy évben „nem azt a Borkai Zsoltot” látta, aki sikereket ért el, hanem olyan embert, akinek

kicsúszott a lába alól a talaj, és nincsenek céljai„.

A polgármesteri indulásának bejelentése óta úgy látja, ismét van miért élnie a férjének.

Havassy Myrtill reméli, az interjúval lezárja az életük botrányos szakaszát, és soha többé nem kell nyilatkozniuk az orgiáról.

Mindig mellette leszek, és fogni fogom a kezét

– hangsúlyozta Borkainé Havassy Myrtill.

Az interjút alább lehet visszanézni:

(Heti napló/ATV nyomán)

Valódi Hírek