Óriási balhé lehet Semjén Zsolt újabb akciójából: Kemény üzenetet küldött Ukrajnának Orbán helyettese (+videó)

Mi közünk ahhoz, hogy az ukránok félnek az oroszoktól – mondta.

„Az egy derék dolog, hogy ha Kijev megállapodik az Európai Unióval, de Kijevnek velünk kell megállapodni, és amíg a kisebbség sorsa nincs garanciálisan rendezve, addig szó sem lehet semmifajta európai uniós vagy NATO-csatlakozásról”

– figyelmeztetett Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes a Hír TV csütörtök esti Napi aktuális című műsorában.

Elmondta, megértik, hogy az ukránok félnek az oroszoktól, de „mi közünk nekünk ehhez”. Semjén Zsolt úgy véli, a legegyszerűbb megoldás az lenne, hogy

„Ukrajna ismerje el a magyarságot őshonos nemzetiségnek”.

„Megjegyzem, ha a krími tatárok őshonosak, akkor a magyarság legalább 800 évvel őshonosabb Kárpátalján.

Sőt, őshonosabb, mint az ukránok,

tekintve, hogy a magyar államiság cirka ezer évvel korábbi, mint az ukrán államiság”

– fejtette ki nézeteit a miniszterelnök-helyettes.

„Nem Magyarországon múlik a két ország közti jó viszony. Mi boldogan támogatjuk Ukrajnának az EU-s NATO-s stb. elképzeléseit, ha ez a magyar nemzeti érdekeknek megfelel. A magyar nemzeti érdekek egyik legfontosabb pillére az, hogy a kárpátaljai magyarság jogait minden tekintetben és csorbítatlanul biztosítani kell, mégpedig garanciális jelleggel, hogy ne történhessen meg még egyszer az, hogy »egyszer van, és utána elveszik«”

– fogalmazott Semjén Zsolt.

„Tíz perc alatt megírom azt a törvénymódosítást,

ami teljesen összhangban van az Európai Unióval, a Velencei Bizottsággal, a józan ésszel, az ukrán-magyar alapszerződéssel, az ukrán alkotmánnyal, és abban a pillanatban minden problémánk megoldódik”

– mondta.

A beszélgetés során Semjén Zsolt – nem szokatlan módon – önmagával is ellentmondásba keveredett, amikor arról értekezett, hogy a rendszerváltás után Magyarország az elsők között ismerte el Ukrajna függetlenségét, majd hozzátette: Magyarország számára létérdek, hogy az Orosz Birodalom és a Nyugat között

ott legyen „ütközőzónaként” Ukrajna.

Videó:

(Hír TV/Youtube)

Valódi Hírek