Minden előjel nélkül: Tanévkezdésre készültek a fővárosi iskola diákjai, de valami egészen váratlan történt

Felháborodtak a szülők az intézkedés miatt.

Az augusztus 31-i értekezleten szembesültek a Budapest VIII. kerületi Deák Diák Ének-zenei Általános Iskola és Gimnázium Bauer Sándor Utcai Tagintézményének pedagógusai arról, hogy másnap már nem lesz nappali általános iskolai feladatellátás az intézményben.

A Népszava friss értesülései szerint az oktatók már összeállították a tantárgyfelosztást, szervezték a tanév programjait, semmi jelét nem tapasztalták annak, hogy egyik napról a másikra csak a gimnáziumi és az esti általános iskolai oktatás marad a tanév első napjára.

Az intézményben a tanulók többsége hátrányos helyzetű, roma gyermek volt, és bár

volt probléma a diákok létszámával, ilyen drasztikus lépésre nem számítottak a pedagógusok.

A lap forrása szerint a felső tagozatosok közül többen a IX. kerületi iskolában kezdhették a tanévet, a hetedikeseknek viszont ott már nem volt hely – őket „szétszórták más iskolákban”.

A fenntartó Belső-pesti Tankerületi Központ szerint az intézkedésre a tanulók létszámhiánya miatt volt szükség – a köznevelési törvény szerint az általános iskolai osztályok minimális létszáma 14 fő, összevont osztályok működése pedig csak alsó tagozaton engedélyezett.

A lap informátora szerint a szülők felháborodtak, hogy gyermekeiket egy másik kerületben lévő, messzebbi iskolába kellett beíratniuk, de mivel többségében nehéz sorsú családokról van szó, akiknek az érdekérvényesítő ereje csekély, így nem nagyon volt választásuk.

Valódi Hírek