Lázár János nyíltan bevallotta: Kényszeríteni fogják őket, hogy mélyen nyúljanak a zsebükbe

Erre készülnek.

Keveset fogunk építeni, de az marha jó lesz – közölte Lázár János a XXVIII. országos építészeti konferencia megnyitóján.

Az építési és közlekedési miniszter megosztotta: Magyarország szerinte megérett arra, hogy legyen egy minőségi előrelépés, ezért az építészet szakmának szeretett volna marshallbotot nyújtani.

„Az építészek vannak ma kormányon”

– fogalmazott a tárcavezető, majd megjegyezte: több mint 5 ezer javaslat került az asztalára, és ez bizonyítja, hogy szükségesek változtatások. Mint mondta, a törvényjavaslatok kapcsán rengeteg részlet képezheti vita tárgyát.

Meglátása szerint az a jó főépítész, akinek van álláspontja és bele mer állni a konfliktusokba. Javaslata szerint az építési szabályok alól való felmentésnek csak végszükség esetén van helye.

„A beruházót abba az irányba kell terelni, hogy nyúljon a zsebébe”

– mondta a miniszter azzal kapcsolatban, hogy a beruházókat a barnamezős területek felé kell irányítani.

Megjegyezte: 2010 óta 30 ezer milliárd forint értékű építkezés zajlott az országban, ebből körülbelül a 80 százaléka nem a magyar gazdasághoz kapcsolódott, ezért kell erősíteni a hazai építésgazdaságot.

Az elfogadás előtt álló építészeti törvényről még annyit elárult: a szabályozás célja az, hogy a meglévő magyar építőipari cégeket és az újakat kedvezőbb helyzetbe hozzák, mint a külföldieket.

Mint mondta, ezért valószínűleg több támadás is éri majd a kormányt, de a végsőkig elmennek, hogy megvalósuljon a tervük, amely szerint a mestert védenék a kontártól.

(via vg.hu)

Valódi Hírek