Borul a bili: Óriási botrány törhet ki Pintérék legújabb húzása után – csúnyán átrázta a kormány a pedagógusokat

Feltételes módban fogalmazták meg a pedagógusok fizetését.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke felháborítónak tartja a pedagógusok 2024. január elsejétől hatályba lépő új szerződéseikkel kapcsolatban, hogy a fizetéseket feltételes módban fogalmazták meg – hívta fel a figyelmet Totyik Tamás, a szervezet elnöke az ATV Fórum című műsorában.

Hangsúlyozta: akik az ezzel kapcsolatos tájékoztatót megfogalmazták a tanárok számára, a jogszabály szerint jártak el. Ez nagyon rosszul van megfogalmazva, hiszen abban is

„várható” jövedelemről, „várható” munkavégzésről és a „várható” besorolásról írnak.

A szakszervezeti vezető kiemelte: ezek a megfogalmazások „olyan jól sikerültek„, hogy vannak olyan tanárok, akik a tájékoztató szerint bruttó 21 forintos béremelésben részesülnek. A kormány 10 százalékos bértömeg-növekedésről beszélt, de ez csak a pályakezdőknél jelenik meg, a többieknél ez a szám jóval kisebb – jelezte az oktatási szakszervezet elnöke.

„Egyszerűen átvágták megint a pedagógusok fejét ezzel a bérajánlattal,

és ráadásul abba a lehetetlen helyzetbe hozták a jogalkotók a pedagógusokat, hogy ha nem nyilatkoznak, akkor automatikusan úgy tekintik, mintha ezt a bérajánlatot is elfogadták volna”

– mutatott rá Totyik Tamás.

Mint megírtuk, a kormány ezzel párhuzamosan arról döntött, hogy jelentősen, húsz százalékkal megemelik a „hit- és erkölcstanoktatás, hittanoktatás és tankönyvtámogatás jogcímcsoport” kiadási előirányzatának összegét. Engedélyezték továbbá ezen keret „legfeljebb” 3,5 milliárd forinttal történő túllépését is.

Az erről szóló kormányhatározat csütörtökön jelent meg a Magyar Közlönyben. Korábban „még csak” 17 milliárd forintot szántak erre a célra Orbánék, most ezt emelték meg – nem csekély mértékben, és még „Brüsszel” sem kellett hozzá.

Valódi Hírek