Mi történt? Kórházba került Novák Katalin gyermeke – a sürgősségin töltötte az éjszakát az államfő

Elmondta, nem könnyű dolog gyereket nevelni.

Novák Katalin köztársasági elnök az az InfoRádió adásában beszélt arról, hogy idén szeptember 14–16. között rendezik meg az idei Budapesti Demográfiai Csúcsot (BDS), amelyre 60 állam- és kormányfőt várnak a világ minden szegletéről. Az eseményt kétévente rendezik meg, helyszíne pedig a Szépművészeti Múzeum lesz. Az esemény honlapja szerint a Budapesti Demográfiai Csúcs a demográfiai kérdések legjelentősebb nemzetközi stratégiai fóruma, amelyet 2015 óta rendeznek meg.

„Idén négy kontinensről mintegy 60 állam- és kormányfő, egyházi vezető, véleményvezér, médiaszemélyiség, gondolkodó, civil szervezeti vezető osztja meg gondolatait arról, miként teremthetünk biztonságos, kiszámítható jövőt a családok, a következő generációk számára”

írták az esemény honlapján.

Novák Katalin elmondta, szerinte fontos lenne, hogy a nyugati gondolkodás megváltozzon, mert „lemondanak a fiatalok a gyermekekről„, vagy „nem terveznek gyermeket vállalni„. Szerinte nemcsak a fejlődő, hanem a fejletlen országokban is negatív demográfiai folyamatok indulnak el. Hozzátette, a magyar embereket leginkább Magyarország érdekli, de ez az egész világot érintő probléma, amiben a párbeszéd a legfontosabb.

„A családközpontú gondolkodásnak mi vagyunk a Mekkája”

– jelentette ki, hozzátéve: ő ugyan már nem a kormány tagja, ám így is rengeteg dologban tud segíteni a gyermekvállalást tervezőknek. Szerinte nemcsak támogatások a lényegesek, hanem a családközpontú gondolkodás , valamint a tapasztalatainak átadása is hozzájárul a gyermekvállalási kedv növekedéséhez. Majd ezek után Novák a magyar családtámogatási rendszert dicsérte.

Novák Katalin közölte: meglátása szerint „nagyon fontosak” az ösztönző támogatások, de

„mindenkinek szabad saját döntése a gyermekvállalás”.

„Fontos megérteni, hogy a család az nem egy olyan rózsaszín dolog, amit a reklámokban látnak az emberek. A legtöbb család élete sokkal hektikusabb, tele van tragédiával, nehézségekkel”

– mondta.

Novák Katalin arról is beszélt, hogy

egyik gyermekük a sürgősségi osztályra került

a felvétel előtti éjszaka, ezért nem is tudott sokat aludni.

„Hazaengedték, és otthon van. És ezt csak azért mondom el, mert én is édesanya vagyok, én is tudom, hogy az élet nem arról szól, hogy könnyű dolog gyermeket nevelni”

– mondta.

Mint megírtuk, Novák Katalin az eseményre meghívta Giorgia Meloni olasz miniszterelnököt is Budapestre, majd az amerikai milliárdos Elon Musk is megkapta a magyar köztársasági elnök meghívóját az eseményre.

Videó:

(InfoRádió – Infostart/Youtube)

Valódi Hírek