Itt a vége: Bejelentette távozását a politikából az egyik fideszbűnöző

Ez már Orbánnak is sok volt.

Lemondott választókerületi elnöki posztjáról Simonka György, a Fidesz Békés megyei országgyűlési képviselője, akit bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalással és korrupciós bűncselekmények elkövetésével vádol az ügyészség – értesült a 24.hu.

Mint korábban kiderült, a képviselőt nem indítja a kormánypárt az áprilisi választásokon, helyette Erdős Norbert agrárállamtitkár lesz a Fidesz jelöltje Békés megye 4. számú választókerületében.

Simonka György elismerte, írásban mondott le a posztról, egyben jelezte azt is, kivonul az országos politikából, de

Fidesz-tagságát megtartja.

Az Orosházát és 26 másik települést magába foglaló dél-békési választókerületben Simonka György korábban háromszor is tudott nyerni, ám a politikus és több családtagja ellen 2019-ben vádat emelt az ügyészség.

A képviselőt és 32 társát bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt vonták eljárás alá, összesen 1,4 milliárd forint kárt okozhattak.

Simonka az ügy harmadrendű vádlottja, őt a sorban a vád fókuszában álló Magyar Termés TÉSZ Kft. és Paprikakert TÉSZ Kft. egykori ügyvezetői előzik meg, ám az ügyészség a fideszes országgyűlési képviselőt tartja a vissza nem térítendő uniós és költségvetési forrásokat jogellenesen megszerző bűnszervezet irányítójának.

(via 24.hu / 444.hu)

Valódi Hírek