Árnyékkormány: Negyedévente nyugdíjkorrekció kell, ha már megvonták a prémiumot Orbánék

Az egész életükben keményen dolgozó nyugdíjasok megélhetése a tét.

Ismét elvett valamit az Orbán-kormány a magyar nyugdíjasoktól, idén ugyanis nem lesz nyugdíjprémium, miután a megszorítások és az Európa-rekorder infláció miatt recesszióba fordult a hazai gazdaság – fejtette ki Gy. Németh Erzsébet szerdai online sajtótájékoztatóján.

Orbán Viktorék hibájából nem kapják meg ezt a pénzt az idősek, ezért elengedhetetlen, hogy legalább a nyugdíjkorrekció kifizetésének gyakoriságát növeljék, ellensúlyozva a brutális orbáni inflációt – mutatott rá a szociális és nyugdíjügyi árnyékminiszter.

Az árnyékkormány szerint éves helyett negyedéves nyugdíjkorrekcióra lenne szükség,

mert a súlyos áremelések miatt egyre kevesebbet érnek a nyugdíjak.

Gy. Németh kiemelte:

„Erre a pénzre számítanak az egész életüket keményen végiggürcölt idősek, akiknek már a puszta megélhetése is veszélybe került.”

Mint emlékeztetett, egyre drágábbak az élelmiszerek, a gyógyszerek, a rezsire is rengeteget kell költeni, így nem hagyhatja magára a kormány a nyugdíjasokat.

Amíg azonban Orbán marad, addig az Európa-rekorder infláció is velünk lesz, egyre kevesebbet ér majd a nyugdíj – fogalmazott a politikus, majd hozzátette: Dobrev Klára szociáldemokrata árnyékkormánya felkészült, hogy kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, és ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.

Végül megjegyezte: nem a nyugdíjasok tehetnek arról, hogy Orbán Viktor az elmúlt 13 évben tönkretette a magyar gazdaságot.

(Demokratikus Koalíció/Facebook)

Valódi Hírek