Kegyetlenül kiosztotta a terézvárosi polgármester a luxusverdájával szabálytalankodó Győzikét

Fittyet hányt a közlekedési szabályokra a fideszes celebbohóc.

Áthágta a közlekedési szabályokat Gáspár Győző Budapest belvárosában, és a vele szemben intézkedő terézvárosi rendészekről készített videót feltöltötte a TikTokra. Soproni Tamás, a kerület polgármestere erős szavakkal üzent a fideszes celebbohócnak.

A posztot változtatás nélkül közöljük:

„A KRESZ mindenkire vonatkozik. Azokra is, akik Opel Kadettal járnak, és azokra is, akik Lamborghinivel vagy más luxusautóval.

Utóbbi kategóriába beleértve Gáspár Győzőt is,

aki a minap egy vele szemben intézkedő terézvárosi rendészekről készített videót töltött fel Tiktokra.

Jobban tette volna, ha a videó feltöltése helyett inkább elszégyelli magát, és bocsánatot kér.

A hírnév ugyanis nem jár extra jogosultságokkal, sokkal inkább lehetőség arra, hogy a társadalmat jobbá tegye. Sőt inkább morális kötelesség.

A példamutatás helyett a magyar celeb viszont inkább azt az utat választotta, hogy a közösen hozott szabályaink (ún. törvények) végrehajtását végző, dolgozó embereket próbálja meg nyilvánosan megszégyeníteni.

Köszönöm a rendészeink munkáját, akik kiváló munkát végeznek, és csak azt ígérhetem, hogy Terézvárosban továbbra is

mindenki egyenlő lesz a jogszabályok előtt: ha gazdag, ha szegény, ha híres, ha nem.

A törvényhozóknak persze érdemes lenne elgondolkozni, hogy vajon Győzikét és a hozzá hasonló luxusautó-tulajdonosokat ugyanannyira tántorítja-e el majd a hasonló magatartástól a jövőben ez a néhány tízezres bírság, mint azt, aki valódi munkaeszközként, kevésbé tehetős emberként kap büntetést.

Ha az autó értéke alapján vagy a sofőr jövedelme/vagyona alapján határoznánk meg a büntetési tételeket, talán ezek az emberek sem csak iránymutatásként vennék figyelembe a közúti szabályokat.”

Gáspár egyébként augusztusban az Instagramra is feltöltött videót, amelyből kiderült, hogy lakott területen kívül egy mellékúton – ahol a sebességhatár 90 kilométer per óra –, a showman a limitet jócskán átlépve, 115 kilométer per órával száguldozott a keskeny szakaszon.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gáspár Győző (@gaspargyozo) által megosztott bejegyzés

Valódi Hírek