Hatalmas botrány: Orbán emberei megfenyegették Geszti Pétert, ezért nem Nagy Ervin lett egy magyar sikerfilm főszereplője

Meglepő dolgokat állít.

Geszti Péter és Nagy Ervin beszélgettek egymással a Viasat3 Adom a napom című műsorában. Az adásban pedig Nagy Ervin arról beszélt, hogy ő azért nem kapta meg a Szia, Életem! című magyar sikerfilm főszerepét, „mert kinyitotta a száját„. Az ügy érdekessége, hogy éppen a színész beszélgetőtársa, Geszti Péter volt a 2022-ben bemutatott film egyik producere. Nagy Ervin azt mondta, a főszerepre neki lett volna esélye, ám végül azt nem ő kapta meg, mert „neki itt nem terem babér”, és mert „kinyitotta a száját”.

A különös beszélgetésre Kovács Gellért filmes újságíró hívta fel a figyelmet közösségi oldalán, aki úgy kommentálta jelenetet, hogy az egy médiatörténeti pillanat.

„Fú, elég kemény dolog történt most az Adom a napom című élő műsorban. Nagy Ervin a napi főszereplő, és szóba hozta, hogy a Szia, Életem!-ben azért nem ő lett a főszereplő, mert a Geszti Péteréknek azt mondták, hogy nincs állami pénz, ha az Ervin lesz.

És Gesztiék (a producerek) becsicskultak. Ervin meg ki lett rúgva.

Azta. Büdös. Úgynevezett médiatörténeti pillanat.

Nem tudom, hogy ez mennyire volt benne a levegőben ott, de Geszti láthatóan igen kényelmetlenül érezte magát. Nagy Ervin pedig elég tökösen vitte végig a témát. Azta. (Azt írjátok, hogy Geszti tudta, hogy szóba kerül a téma. Igen, lehet, szerintem is. De azt szerintem nem tudta, hogy Nagy ennyire pacekban nyomja majd élőben. Geszti hebegett-habogott. Szóval, akár tudta a Geszti, akár nem, ez így is azta.)”

– írta posztjában Kovács Gellért.

Az említett epizódot a Telex szerezte meg a csatornától. Jelezték, a filmterv még Andy Vajna korában kapott zöld utat, azonban miután feltűnt a színen az új vezetőség, megváltozott a helyzet. Geszti Péter bevallotta, hogy választás elé állították őket:

ha Nagy Ervint választják főszereplőnek, akkor nem lesz film,

annak ellenére sem, hogy már állami támogatást is kapott a projekt.

„Ott vakargattuk az állunkat, hisz volt egy stábunk, tehetséges rendezőink és forgatókönyvírónk, akik két-három éve dolgoztak ezen a filmen. És akkor meg kellett hoznunk egy döntést, hogy akkor engedjük el az Ervint,

mert mi mást tehetnénk.

Ezt fájt kimondani most is, mert

rosszul esik szembenézni azzal, hogy ebben van egy kis gyávaság is”

– jelentette ki Geszti.

Hozzátette: ő nem büszke minderre, és a felelősséget sem akarja elhárítani magáról, nem ő döntött egyedül arról, hogy Nagy Ervint végül elengedjék – magyarázta. A szerepet egyébként végül Thuróczy Szabolcs játszotta el.

Valódi Hírek