Mi történik a Fideszben? Hadat üzent Németh Szilárdnak a Fideszből kirúgott polgármester az Orbán-idézetek miatt

Ellene fordultak.

Mint megírtuk, hatalmas botrány kerekedett abból, hogy Orbán Viktor idézeteit helyezték el egy táblán a csepeli Jedlik Ányos Gimnáziumban. Az Orbán-idézetekkel kapcsolatban panasszal fordultak Aáry-Tamás Lajoshoz. Az oktatási jogok biztosa az ügyben vizsgálatot indított.

A csepeli Jedlik Ányos Gimnázium igazgatója, Bese Benő közölte: nem tudja, kinek az ötlete volt az Orbán Viktor idézetek elhelyezése az iskolában. Mindezek után maga Németh Szilárd is megszólalt az ügyben. A rezsibiztos Facebook-oldalán azt írta: egyetért az „igazgató úrral” és a tankerület álláspontjával.

Az idézeteket azóta eltávolították, ám most Csepel Önkormányzatának honlapján jelent meg egy első ránézésre szokásosnak ható beszámoló a Jedlik Ányos Gimnázium átadásáról. Viszont a szöveg egy pontján különös hangnemváltás történik, és Németh Szilárdot kezdik ekézni benne az Orbán-idézetek, valamint a „méltatlan” ünnepi beszéd miatt:

„Méltatlan helyzetbe hozták a miniszterelnököt – tudta és beleegyezése nélkül”

– írták, hozzátéve, Németh Szilárd hízelegni akart Orbán Viktornak, ezért tetette ki az idézeteket, Orbán tudta nélkül – állították.

„Az, hogy Németh Szilárd ezt provokációnak szánta, nem nehéz kitalálni. Talán úgy érezte, hogy

megtépázott nimbuszát egy ilyen mély hízelgéssel tudja a miniszterelnök felé rendezni”

– írták.

Megjegyezték:

ezzel a képviselő leginkább saját magának okozott kárt.

Németh Szilárd amúgy korábban azt közölte, nem való a pártpolitika az iskolába, annak ellenére, hogy ő is kapott ott egy táblát.

„Nem más közéleti szereplők idézetei között volt egy, hanem láthatóan központi szerepet szántak ezeknek az Orbán-idézeteknek. Mintha csak az iskola is e köré épült volna”

– jegyezték meg.

A „méltatlan ünnepi beszéd” című bekezdésben pedig azt írták: Németh Szilárd szervezte az ünnepséget, és kiemelték, emiatt a Fidesz-frakció tagjai ültek elöl, a helyi képviselők, valamint a polgármester csak hátrébb foglaltak helyet.

Hangsúlyozták: Borbély Lénárd polgármester nem is mondhatott volna köszöntőt, de arról is írtak, hogy Németh Szilárd beszédében Borbély Lénárdot kritizálhatta. Emlékeztettek, Németh „már 2019-ben meg akarta buktatni, azóta pedig folyamatosan kritizálta Borbély Lénárd polgármestert”. Hozzátették: Németh a projekt közben nem tájékoztatta a polgármestert, amikor pedig állt az építkezés, akkor Borbély Lénárdot hibáztatta.

Kapcsolódó:

Mi történik? Orbán Viktor „törvényeivel” díszítettek fel egy fővárosi gimnáziumot (+fotók)

Szintet lépett az Orbán-kormány: Németh Szilárd és a miniszterelnök neve díszíti egy csepeli iskola falát

Súlyos balhé lett a csepeli gimnázium falára felvitt Orbán-idézetből: Lépett az ombudsman

Teljesen váratlan fordulat: Németh Szilárd meglepően reagált a csepeli Orbán-idézetre

 

Valódi Hírek