Végre pezsgőt bonthat az Orbán-kormány: Egyetlen területen lehagytuk a horvátokat

Micsoda siker!

Az Európai Unió középmezőnyében helyezkedik el Magyarország, ha azt vizsgáljuk, átlagosan hány éves korban hagyják el a családi fészket a gyermekek. Az Eurostat legfrissebb adatsora alapján kiderült, ebben a mutatóban

Horvátországot és Szlovákiát is lehagyjuk a szomszédaink közül.

Kiderült: az EU tagállamai közül átlagosan az előbb említett Horvátországban hagyják el a legkésőbb a gyermekek a szülői házat. Ott ez az átlagéletkor kiemelkedően magas, 33,4 év, amely arra utal, jócskán a középkorba lépnek a horvátok, amire a költözés mellett döntenek. Szlovákia ezüstérmes lett a maga 30,8 évével, míg szorosan mögötte Görögország futott be, ahol 30,7 év a családtól való különköltözést mutató átlagéletkor.

Meglepő, de nem mindig függ össze a gazdasági jóléttel a költözést megmutató átlagéletkor:

Spanyolországban például 30,3, míg Máltán 30,1 év ez a szám.

A legalacsonyabb eredményt azonban rendre a legfejlettebb országok tudják magukénak: a dobogó élén Finnország áll 21,3 évvel, míg ezt követi alig lemaradva Svédország 21,4 évvel, Dánia pedig a harmadik helyre futott be a maga 21,7 évével. Kiemelkedően szerepelt még egy posztszovjet állam, Észtország is utóbbi más területeken is öles léptekkel zárkózik fel Európa fejlettebb részeihez.

Magyarországon a szülői házból való elköltözésre jellemző átlagéletkor 27 év. Ezzel hazánk az EU középmezőnyében helyezkedik el a fentiek tekintetében.

Az Eurostat külön ábrán szemlélteti, hogy országonként, azon belül pedig nemenként átlagosan hány évesen hagyják el a családi fészket az EU-s tagországok polgárai:

A fiatalok szülőház-elhagyását jellemző átlagéletkor országonként és nemenként. Forrás/ábra: Eurostat

A részletes adatokat >>ITT<< lehet végigböngészni.

Valódi Hírek