Mi folyik a Mátrában? Betelt a pohár, sürgősen intézkedtek a hatóság emberei

Súlyos büntetéseket osztogatnak az utakon.

Segítséget kért egy hazai motoros a hegylako.hu-tól, hogy kiderüljön: valóban feljelentik és hatósági műszakira küldik-e a motorosokat a mátrai rendőrök.

A szóban forgó motoros, Zsolt azt írta, hogy a minap igazoltatták a hatóság emberei a Mátrában. Az ő járművével minden rendben volt, de a mögötte közlekedő motorosnak írták is a papírt a rendőrök.

„Ha jól tudom, eddig csak figyelmeztettek a Mátrában. Ha már a visegrádi témánál mindenki azt kérte, hogy legyen inkább decibelmérés, mint tiltás, hát tessék. Most mérték a decibelt, kapták is a feljelentéseket sorba.

Szerintetek ez egyedi akció volt vagy ezentúl csak gyári dobbal lehet feljönni a Mátrába?”

– fogalmazott Zsolt.

A hírportál írt a Heves vármegyei hatóságnak, egyelőre nem kaptak választ arra, hogy egyedi akcióról volt-e szó. Ugyanakkor a közösségi oldalakon az rajzolódik ki, hogy a Mátrában elfogyott a türelem: feljelentés mellett a jelek szerint műszakira küldik a túl hangos motorokat.

Legalábbis egy motoros zárt Facebook-csoportban erről írt Ferenc, az egyik megállított és feljelentett közlekedő. A közösségi oldalon azt írta:

„Na az van hogy a Mátrában úgy tűnik túl hangos voltam és egy gyors nagyjából ötperces rendőri beavatkozás következtében majd küldik a papírt és a motor szigorított vizsgára megy és természetesen majd jön mellé egy szép kis bírság is…. 95db a gyári maximum, nekem alapjáraton 101 volt és az 5500 as fordulaton pedig 113… juhééé.

Gondolom k…a sokba fog kerülni…a bírság is legalább 50 000 Ft lesz de vajon mennyi lesz a szigorított vizsga??? Ha valakinek Van tapasztalata ezzel kapcsolatosan akkor szívesen venném ha válaszolna!

Amúgy a rendőr teljesen normális volt, azonnal elővett egy gyári csomagolású, profi mérőeszközt, mindent elmagyarázott, közben mosolygott, és szerencsére nem vonta ki azonnal a motort a forgalomból… de jelezte, hogy mindent nézzek át mielőtt a vizsgára megy a motor, mert

a legapróbb eltérés is azonnali bukta.

Vajon hova kell vinni? Mert ugye Budapesten van Kispesten is meg a Mozaik utcában is NKH és mennyire szigorúak?”

A hírportál kiemelte: szigorú műszakira kell készülni az érintetteknek, de nem kell túlgondolni az ellenőrzést. A vizsgán azt várják el a közlekedőktől, hogy ne legyen hibás, hiányos, vagy átépített a motor, a jármű pedig legyen nagyjából gyári állapotú.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek