Mi lesz ebből? Orbán egyik fő kritikusának botrányos információi vannak a miniszterelnök terveiről

Nem rejtette véka alá a véleményét.

Orbán Viktornak az az érdeke, hogy kiélezze a nemzetiségi ellentéteket, gyűlöletet keltsen, valamint elhitesse, Szlovákia élteti mindezeket – többek között erről beszélt Rastislav Káčer a Denník N-nek adott friss interjújában.

Az egykori diplomata – aki mellesleg elmondta, hogy jelenleg nem érez késztetést az aktív politizálásra – közölte, ha az említett problémát elhanyagolják, hamarosan súlyos következményekkel kerülnek szembe.

Káčer elárulta, azért vállalta el korábban a külügyminiszteri posztot is, mert attól tartott, hogy Szlovákia külpolitikája megváltozik Ivan Korčok távozása után, és jobban közelítenek majd Orbán politikájához.

Az interjúban szóba került a volt diplomata korábbi kijelentése, miszerint ha Vlagyimir Putyin sikeresebb lenne, Orbánék már előálltak volna a területi követeléseikkel Szlovákiával szemben. Ezt egyelőre nem bizonyította, azonban a friss interjúban újabb részleteket közölt az állítólagos magyar–szlovák alkuról.

A magyar miniszterelnök egyik fő kritikusa továbbá közölte, a Robert Fico vezette „mélyszlovákok” odaadnák Szlovákia egyes területeit, hogy legyen egy saját kis autokrata államuk. Ha nemzetiségi konfliktust provokálnának ki Szlovákiában, Fico átadná Orbánnak Dunaszerdahelyt és környékét a nyugalomért cserébe – tette hozzá.

Megjegyezte, egy ilyen konfliktus esetén a NATO-tagság sem jelentene védelmet, mert a tagállamok nehezen tudnának igazságot tenni, legyinthetnének, hogy a magyarok és a szlovákok ugyanolyan problémásak.

Káčer ugyanakkor kiemelte: szerinte a felvetései nem vezetnek a nemzetiségi ellentétek kiélezéséhez Szlovákiában, mert a szlovák szélsőségesek jelenleg felnéznek Orbánra.

(via Napunk.sk)

Valódi Hírek