Mi történt? Lemondott Orbán Viktor főispánja

Ennyi volt.

Távozik posztjáról Róth Márton Csongrád-Csanád Vármegyei főispán – derült ki a legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent Orbán Viktor által jegyzett határozatból.

A határozat szerint a vármegyei kormányhivatal vezetőjének megbízatása „lemondására tekintettel 2023. augusztus 31-ei hatállyal megszűnik”. A főispán lemondásának okait a határozat nem részletezi.

A hvg.hu megjegyezte, a főispán életrajza szerint Szegeden magyar nyelv- és irodalom szakon végzett, és Olaszországban phd-zott, majd a Szegedi Tudományegyetem Olasz Tanszékén és a Szegedi Radnóti Miklós Gimnáziumban tanított, mellette tudományos tevékenységet is folytatott, például kutatott a vatikáni könyvtárban hungarikák után. Róth Márton egyébként a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) köztestületi és a Magyar Dantisztikai Társaság tagja is.

2018-tól a Külgazdasági és Külügyminisztériumban tevékenykedett kormány-főtanácsosként, majd 2018 szeptemberében a KKM közigazgatási államtitkára külszolgálatra helyezte ki Magyarország Római Nagykövetségre, ahol négy éven át diplomataként teljesített szolgálatot.

(magyarközlöny.hu nyomán)

Valódi Hírek