Sokkoló részletek derültek ki az angyalföldi gyilkosról

A késen kívül mást is találtak.

Rendkívül megrázta hazai nyilvánosságot a hír, hogy T. Róbert Dániel 2023. július 13-án egy késsel brutális kegyetlenséggel meggyilkolta a barátnőjét, M. Petrát. Mint ismert, ötnapos hajtóvadászat után, a rendőrség kézre kerítette az angyalföldi gyilkost Óbudán. Elfogása után T. Róbert Dániel beismerte tettét.

„Felfogom, hogy mit tettem, de megmagyarázni nem tudom”

– mondta többek között ügyvédjének a Blikk beszámolója szerint az elkövető.

Felhívták rá a figyelmet, hogy T. Róbert Dániel ezzel bizonyára nincsen egyedül, hiszen egy egész ország nem tudja „megmagyarázni” a sokkoló gyilkosságot és annak körülményeit. A gyanúsított még nem kért bocsánatot áldozata szüleitől sem.

„Védencemmel már a nyomozás elején megvitattuk a bocsánatkérés lehetőségét. Ezt rajtam keresztül már akkor megtehette volna. Ám erre azért nem került sor, mert úgy ítéltük meg, ez kevés. Egy ilyen kijelentés ebben a helyzetben egyszerűen súlytalan lenne”

– mondta a lap kérdésére dr. Somos Zoltán, a férfi védője.

Az elkövetőt átszállították a Venyige utcai büntetés-végrehajtási intézetbe, ahol szintén kiemelt veszélyességi fokozatba sorolták, így jelentősen szigorúbb feltételek mellett tartják fogva, mint rabtársait. Az intézkedésre azért volt szükség mert a rabok többsége – a társadalommal együtt –, mélyen elítéli T. Róbert Dániel tettét, így pedig tartani lehet az esetleges retorziótól.

A 35 éves elkövető az információk szerint a börtönben teljesen összeomlott, ahogy szembesült tettének súlyával, amely egyre inkább árnyékot vet mindennapjaira. Vélhetően kezd benne tudatosulni, hogy milyen szörnyűséget követett el, ami miatt a férfi talán örökre rácsok mögött is maradhat.

„A védencem többször elmondta nekem, hogy nagyon sajnálja a bűntett elkövetését, amiként természetesen a lány családját is. Ám, ahogy fogalmazott,

visszacsinálni vagy meg nem történtté tenni már nem tudja”

– tette hozzá az ügyvéd.

A lap értesülései szerint a nyomozók nagy erőkkel tovább folytatják a kihallgatásokat, T. Róbert ismerősi köréből is idéztek be tanúkat. Az elkövető ügyvédje megerősítette: többek mellett a férfi korábbi barátnőit is beidézik.

„Azokat a kérdésköröket járjuk körbe a kihallgatásokon, hogy pontosan mi vezetett ehhez a tragédiához. A nyomozók próbálják felvázolni, egyáltalán miképpen zajlott a bűncselekmény, mi történt közvetlen az emberölést megelőző néhány órában, percben. Ahogy azt is tisztázni akarják, miként viselkedett védencem az előző partnerkapcsolataiban”

– részletezte dr. Somos Zoltán.

Ugyan a gyilkosság minősítése nem változott, így súlyosbító körülmény egyelőre nem merült fel. Ezt viszont módosíthatják, amennyiben a kihallgatások során újabb ezzel kapcsolatos információk derülnek ki. A lap azonban most megtudta,

a gyilkos eszközök között nem csak kés, de egy kalapács is volt.

Az ügyvéd az erre vonatkozó felvetéseket nem kommentálta, ugyanakkor ez lehet egy olyan részlete a gyilkosságnak, amelynek kivizsgálásával az ügyben megállhat a „különös kegyetlenség” minősítés is. Az információk szerint a férfi rendkívül súlyos sérüléseket okozott az eszközzel a lány fején, ez pedig évekkel súlyosbíthatja büntetését.

(Címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek