Másodperceken múlt a tragédia: Méterekre állt meg egymástól két vonat Nagytéténynél

Az egyik szerelvény szabálytalanul haladt tovább.

Méterek választottak el két vonatot egymástól szombaton, miután egy Nagytétény állomásra érkező tehervonat a továbbhaladást tiltó jelzés ellenére szabálytalanul elhaladt, valamint egy váltót megrongált.

A Nagykanizsáról a Déli pályaudvarra közlekedő, Székesfehérvárról 11:57-kor továbbinduló Tópart InterCity időben megállt a Nagytétény állomás előtti jelzőnél.

A két szerelvény körülbelül 400 méterre állt meg egymástól

– összegezte a történteket a MÁVINFORM a közösségi oldalán.

Mint írták:

„A vizsgálat ideje alatt Tárnok és Kelenföld között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, emiatt 10-20 esetenként 20-30 perccel nőhet a menetidő a Budapest-Székesfehérvár vonalon. Ez érinti a Balaton északi és déli partja felé, felől közlekedő vonatokat, valamint a Bakony és Göcsej InterCity-ket is.”

Hozzátették: a torlódások és késések csökkentése miatt a Kőbánya-Kispest és Tárnok közötti S36-os vonatok rövidebb útvonalon, csak Kőbánya-Kispest és Kelenföld között közlekednek. Megjegyezték, egyes InterCity és távolsági vonatok Érd felső felé közlekednek.

Ahogy a közleményben írták, az érintett Tópart IC utasait a katasztrófavédelem munkatársai segítségével a Tárnokról Kőbánya-Kispestre 13:16-kor elindult S36-os, valamint a Székesfehérvárról a Déli pályaudvarra tartó, Tárnokról 13:25-kor továbbindult Z30-as vonatra szállítják át.

(MÁVINFORM/Facebook)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek