Elszabadult a pokol Oroszországban: Lerohanhatják Moszkvát, miután előre eltervezett gyilkosságot szimatoltak a zsoldosvezér emberei

Tizen utaztak a gépen.

Orosz sajtóértesülések szerint a

lezuhant gép roncsai között megtalálták mind a tíz utasának holttestét,

ezeket elszállították azonosításra.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, szerda este lezuhant Jevgenyij Prigozsin, a Wagner-magánhadsereg vezetőjének magángépe.

Mint ismert, a Wagner-csoport június végén puccskísérletet követett el Vlagyimir Putyin orosz elnök ellen. Meglepő, hogy amilyen könnyedén tudtak a zsoldosok menetelni Moszkva felé, olyan hirtelen függesztették fel a zendülést.

A mai napig nem derült ki, hogy Prigozsin miért is adta fel két hónapja a puccsot. Voltak arról hírek, hogy a putyinista belarusz diktátor, Aljakszandr Lukasenka vendégszeretetét élvezi Fehéroroszországban, valamint segít az ottani hadsereg kiképzésében, illetve a lengyel és litván határon destabilizálni a NATO-t.

Arról is voltak információk, hogy a Wagner-csoport Afrikába vonult vissza az ottani érdekeltségeit menedzselni. Azaz diktátoroknak testőrséget biztosítani, cserébe például jövedelmező bányák feletti tulajdonjogért.

Szerda este Moszkvából Szentpétervár felé repült a zsoldosvezér magángépe, amikor lezuhant. Sok a kérdőjel egyelőre a baleset körül, de szinte minden elemző biztos abban, hogy Putyin bosszúja, azaz merénylet áll mögötte.

Arról is vannak információk, hogy a gépet egyszerűen lelőtte az orosz légvédelem.

A hírek arról szólnak:

megtalálták Prigozsin telefonját a roncsok között.

Ahogy mi is megírtuk, a Wagner-magánhadsereg zsoldosai úgy tűnik, nem hagyják annyiba vezérük meggyilkolását.

Putyin elleni bosszúra készülhetnek.

Valódi Hírek