Donald Trumpnak reszeltek: Sorra adják fel magukat a rendőrségen a bukott amerikai elnök bizalmasai

Ellene fordultak saját emberei.

Négyen összeesküvést szervezhettek Donald Trump volt amerikai elnökkel, hogy megdöntsék a 2020-as választási eredményt Georgia államban, ahol veszítettek. Most ez a négy személy egymás után kezdte el feladni magát a rendőrségen, sajtóhírek szerint hamarosan Donald Trump is követni fogja példájukat.

A BBC arról írt, hogy elsőként John Eastman ügyvéd és Scott Hall, georgiai óvadékfizető adták fel magukat kedden, majd szerdán David Shafer volt georgiai republikánus pártelnök, és Cathy Latham folytatták a sort.

A lap információi szerint csütörtökön Trump is feladja magát a rendőrségen. A volt amerikai elnököt 13 vádpontban vádolták meg, egyebek között zsarolással és a választásokba való beavatkozással is. Trump vallomást még nem tett, az ellene felhozott vádakat pedig tagadja, szerinte ezek mindegyike „politikai indíttatású”.

Azonban a Fulton megyei kerületi bíróság a múlt héten

a volt elnök 18 szövetségese ellen emelt vádat,

amiért megpróbálták megmásítani a vereséget a szoros versenyben lévő állammal. Az ügyészek helyi idő szerint péntek délig adtak időt a vádlottaknak, hogy feladják magukat és bevonuljanak az atlantai börtönbe.

Trump 200 000 dolláros óvadékot kapott, valamint egyéb kitételeket is megállapítottak szabadlábra helyezésének feltételeként.

Viszont Trumpot kemény kritikák érték, amiatt hogy nem fizette ki az ügyben vádlott-társai ügyvédi költségeit. Az egyik ügyvéd, Jenna Ellis aki korábban Donald Trumpot is védte azt írta:

„miért nem finanszírozza a MAGA Inc. mindenki védelmét?”

Trump másik volt ügyvédje, Michael Cohen – aki mára éles bírálója lett a volt elnöknek –, kedden azt nyilatkozta, hogy Trump nem fizeti egy másik volt ügyvéd, Rudy Giuliani volt New York-i polgármester tiszteletdíját sem.

A georgiai ügy csak a legutóbbi a Trump ellen benyújtott büntetőjogi vádak sorában. A bukott amerikai elnöknek három másik büntetőügyben 78 váddal kell szembenéznie, köztük minősített dokumentumok állítólagos helytelen kezelésével kapcsolatban is felelnie kell, amely ügyben nyomozást is elrendeltek.

Ugyanakkor megjegyezzük, Donald Trump mindennek ellenére továbbra is toronymagasan vezet a republikánus elnökjelöltek között a közvélemény-kutatásokban.

Forrás: realclearpolitics.com

(bbc.com / index.hu nyomán)

Valódi Hírek