Árnyékkormány: Szijjártó Péter behívatta már a török nagykövetet a török diktátor emberei által Budapesten megvert magyar férfi ügyében?

Válaszokat követelnek a kormánytól.

Portálunk is beszámolt róla, hogy a Magyarországra látogató Recep Tayyip Erdoğan török diktátor emberei bántalmazhattak egy magyar férfit Budapesten, akit a TEK-nek kellett kimentenie.

Az árnyékkormány azonnali magyarázatot követel a kormánytól:

  • Hogyan lehetséges az, hogy a török diktátor emberei megvernek egy magyar embert Magyarországon, a magyar kormány pedig síri csöndben nézi végig mindezt?
  • Hogyan lehetséges az, hogy a hazánk európai szövetségeseivel szemben rendszeresen kirohanó Szijjártó Péter külügyminiszter még nem hívatta be a török nagykövetet?
  • Az Orbán-kormány „barátainak” mindent szabad, magyarokat verni is?
  • Ezek után esetleg Vlagyimir Putyint is szívélyesen meghívják Orbánék egy ünnepi magyarverésre két ukrán város elpusztítása között?

– sorolta kérdéseit közleményében Rónai Sándor árnyék-külügyminiszter.

„Az árnyékkormány szerint az eset világosan megmutatja, hogy milyen jövőt szán a magyaroknak az Orbán-rendszer: az illiberális rendszerek diktátorai előbb-utóbb erőszakkal rontanak rá a velük egyet nem értőkre. Ezért fontos, hogy Magyarországon van árnyékkormány és van kormányzóképes alternatíva,

amely visszavezetheti hazánkat az európai demokráciák közé”

– hangsúlyozta Rónai Sándor.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/08/21/kitort-botrany-a-torok-diktator-emberei-bantalmaztak-egy-magyar-ferfit-az-allamalapitas-unnepen

Valódi Hírek