Kitört a botrány: A török diktátor emberei bántalmaztak egy magyar férfit az államalapítás ünnepén

Bemutatott a török elnöknek.

Bántalmaztak egy magyar férfit Budapesten, aki az államalapítás ünnepe alatt Magyarországra látogató török elnöknek mindkét kezével bemutatott. A Terrorelhárítási Központnak (TEK) és a magyar rendőrségnek kellett közbeavatkoznia és kimenekítenie a férfit, akire elmondása szerint Recep Tayyip Erdoğan emberei szállhattak rá – írta a Magyar Narancs.

A lapnak sikerült beszélnie az érintettel. Bán Tamás éppen feleségével és fiával közösen sétált, amikor felfigyelt a török diktátor konvojára, majd később arra lett figyelmes, hogy Erdoğan és kísérői a Matild Palace szállodánál állomásoznak. Bán is odament, aki elmondása szerint Erdogan-szimpatizáns, valószínűleg török származású emberek mellől követte az eseményeket, egészen addig, amíg később fel nem tűnt maga a török elnök, hogy megmutassa magát a tömegnek.

„Egyszer csak kijött a török elnök. A csapat mellettem integetett neki, Erdogan mosolyogva visszaintegetett. Én eközben

a fejem fölé emeltem a két kezem és bemutattam neki, határozottan.

Rámnézett és lehervadt az arcáról a mosoly”

– idézte fel a történteket a férfi, aki ezt követően azt észlelte, hogy civil ruhás férfiak indultak meg felé, akik lefogták, majd rángatni kezdték.

Arról számoltak be, hogy próbálták a kezét lefejteni, valamint felidézték azt is, hogy valaki a heréjét markolászta, hogy abbahagyja a mozdulatsort. Mint írták, odalépett hozzá egy magyar, aki civil ruhás rendőr lehetett. Ő azt mondta Bánnak: „ezt nem kellene, nem jó ötlet, miért csinálja”.

„Ez a véleményem, Magyarországon megtehetem, hogy kinyilvánítom”

– válaszolta neki a férfi.

A férfit végül földre vitték, a veséjére és a hátára térdeltek, a kezét csavargatták. Elmondása szerint a TEK mentette ki helyzetéből, azonban a szétválasztás során is kapott néhány ütést a törököktől, akik közül – idézték fel – az egyik magyarul káromkodott. A helyszínre több rendőr is érkezett, akik a TEK embereivel közösen igyekeztek Bán Tamást kimenteni, majd egy rendőrautóba ültették, Budára vitték, ahol elengedték.

Bánt Tamás elmondta, a rendőrök és TEK-esek segítőkészek voltak, megkérdezték, szüksége van-e egészségügyi ellátásra, vagy hívjanak-e mentőt. A férfi könnyebb sérüléseket szenvedett az incidens során: a jobb középső ujján felszakadt a bőr, valamint horzsolások keletkeztek az öklén, térdén, sípcsontján.

Elmondása szerint mire Budára érkeztek, addigra a Belügyminisztérium már tudott az esetről. Megkérdezték tőle, hol fog tartózkodni, hogy küldjenek arrafelé járőrt. Bán Tamás vasárnap késő esti tartózkodott a fővárosban volt, egyébként nem Budapesten lakik.

A történtekről a Mérce is tudósított, ám a férfi ekkor még nem akarta vállalni a nevét. Ezért nevezhették meg valószínűleg Sándorként. Később azt mondta, barátai bátorítása miatt meggondolta magát, sőt most már

egy eljárás kezdeményezését fontolgatja, hogy az esetet ne lehessen eltussolni.

Valódi Hírek