Mi történt? Különös videó került elő Haumann Péterről – titkos múltjáról vallott a nemzet színésze

Múltbéli stiklikről beszélt a felvételen.

Egy meglehetősen érdekes felvétel került elő a néhai Haumann Péterről, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és kétszeres Jászai Mari-díjas magyar színművészről. A Bors írt arról, hogy a szóban forgó különös felvétel évtizedek óta porosodik a polcon, ám a nyilvánosság számára csak most válik láthatóvá. Ezen pedig a művész valami olyan dologról beszél, amire feltehetően senki sem számított.

A színészóriás egy titkos szenvedélyéről beszélt Vámos Miklós, Lehetetlen? című műsorában, amely még 1995 és 1998 között volt látható a Magyar Televízió műsorán. Vámos Miklós hobbijáról kezdte el faggatni Haumann Pétert, aki először még távolságtartóan nyilvánult meg a kérdésben, majd később viszont már elárulta, mit is szokott csinálni az éj leple alatt.

„Azt a pletykát hallottam, hogy te néha az éjnek évadján kilopózol a rendkívül szép saját házadból egy, netán több gyermeked társaságában,

és Budapest falain graffitiket helyezel el. Ez igaz?”

– kérdezte Vámos Miklós a színésztől, mire Haumann bevallotta: ez így van.

„A kisebbik fiamnak mindig én falaztam.

Régen kushadtam ennyit bokor tövében, várva míg elhalad egy vonat vagy egy autó. Egy-két kitűnő helyet ismerek Pesten, ahol hihetetlen mennyiségűt hasaltam, miközben a fiam elképesztő kitartással, igazi minőségi, jól megtervezett és elhelyezett graffitiket alkotott. Elhagyatott betonfalak és gyárkerítések voltak a helyszínei ezeknek a nagy kalandoknak”

– idézte fel emlékeit a színművész, aki ekkor ötvenes évei elején járt.

A közönség megdöbbenve hallgatta a színészt, mintha nem értették volna pontosan, miért is vett részt ilyen dolgokban. Haumann Péter azt mondta, ötvenen túl egyre inkább próbálja „visszalopni a kölyökkorát”. Hozzátette:

még az sem zavarta volna, ha lekapcsolja őket egy rendőr.

„Megkértem volna, hogy segítsen befejezni, aztán mehetünk”

– fogalmazott a művész, aki azt is kifejtette, miért döntött úgy, hogy ezekre a szokatlan csínytevésekre kíséri el fiát, Haumann Mátét, aki akkor még kamaszként éppen a közönség soraiban foglalt helyet.

Videó:

@rocklexikon #filléresemlékeim #régenhevertemennyitbokortövében #haumannpéter #fyp #foryou #foryoupage #tiktok #kövessbe #háthavalakimégnemlátta #rocklexikon #longliverocknroll @Ádám Szabó ♬ eredeti hang – FILLÉRES EMLÉKEIM

Valódi Hírek