Elképesztő felvételek: Hömpölygött a víz Pécsen, áztatta az autókat a rengeteg eső

Alig lehetett közlekedni.

Közel 40 mm eső zúdult Pécsre pénteken. Az Időkép beszámolója szerint máshol sem volt hiány a felhőszakadásból, de a városban kisebb villámárvíz alakult ki, a térdig érő vízben alig tudtak haladni az autók.

Pécs-Árpádtetőn 44 mm csapadékot mértek, Kolontáron 27 mm-t, Pétfürdőn és Pusztavámon 32 mm-t, Abádszalókon pedig csaknem 34 mm-t.

Mutatunk egy, az Időkép által megosztott felvételt Pécsről:

Az acnews.hu cikke szerint a helyiek hitetlenkedve figyelték, ahogy a hegyekből lezúduló víz rövid idő alatt villámárvizet okozott a városban. A Rét utcában kritikusra fordult a helyzet, de a környékén is nehéz volt a közlekedés.

A Meteo Mecsek Facebook-posztja alá rengeteg komment érkezett. Egy helyi lakos arról írt, hogy a csatornák fedeleit is elmozdította a sok víz, a hozzászóló teherautójának kereke éppen csak bele nem esett a nyílásba.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton országszerte kell számítani záporokra, zivatarokra. A felhőszakadásokat viharos szél is kísérheti, a legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 33 fok között alakul majd.

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek