Micsoda elszólás! Szentkirályi Alexandra úgy olvasott be az Orbán-kormánynak, hogy ő maga sem vette észre

Erőnek erejével próbálnak minket a háborúba sodorni – jelentette ki.

„Erős, keresztény, európai magyar állam építése és megvédése a feladatunk”

– jelentette ki Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kormányhivatalnak az államalapító, Szent István király tiszteletére a Miskolci Nemzeti Színházban rendezett pénteki ünnepi megemlékezésén.

Kiemelte: elődeink szilárd módon rakták le több mint ezeréves államunk alapjait, és határozottan jelölték ki a helyes utat. Szent István királytól erős, európai, keresztény állam vízióját „kaptuk örökül” – tette hozzá.

„Háborús időket élünk, amikor a szomszédban minden nap emberek százai halnak meg; háborús időket élünk abból a szempontból is, hogy

erőnek erejével próbálnak minket a háborúba sodorni,

és feladni az európai értékeket, az európai érdekeket”

– magyarázta Szentkirályi Alexandra.

„Ilyenkor erősnek kell lenni, a béke és a józan ész hangján kell szólni, »nekünk, magyaroknak erkölcsi kötelességünk is ez«”

– hangoztatta a kormányszóvivő.

Szentkirályi Alexandra úgy fogalmazott:

„a magyarok tudják, milyen az elnyomás”

és az, „amikor mások döntenek arról, milyen országot, milyen hazát is szeretnének”. Ez a kijelentése olyannyira nem volt egyértelműsítve, hogy akár az Orbán-kormány működésére és a putyini nyomásgyakorlásra is érthette volna.

Azt is elmondta: a kormány kiáll a magyar értékek mellett, harcolnak a békéért, ha kell, megvédik az állampolgárokat és a magyar értékeket „itthon és nemzetközi színtéren egyaránt”.

Hozzátette: ez a harc nem lenne sikeres, ha nem lenne a kormány mögött ott az emberek támogatása (?!), ami nem lehetne ott azok nélkül, akik az államot működtetik, legyen szó a központi vagy a területi közigazgatás szintjeiről.

Szövetségben dolgoznak azért – fedte fel –, hogy „megvédjék a magyar embereket, a nyugdíjasokat, a családokat és a munkahelyeket, emellett segítsék az ország és a családok gyarapodását, biztosítva ezzel a magyarság és Magyarország jövőjét”.

Szentkirályi Alexandra elmondta, a polgármesterek, a hivatali dolgozók, a kormányhivatalok munkatársai és a kormánytisztviselők azon dolgoznak, hogy a „vidéki Magyarország ne nehézséget, hanem lehetőséget jelentsen” és a közigazgatás különböző szintjei „egy erős állam erős bástyái” legyenek.

A kormányszóvivő kiemelte:

nehéz helyzetben lévő országot kellett sikeres pályára állítani és ott tartani

háború és gazdasági válság mellett.

Hozzátette: a magyarok már sokszor bizonyították a történelemben, hogy ha összefognak és együtt cselekednek, elérik céljaikat.

Alakszai Zoltán Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei főispán köszöntőjében arról beszélt: az ezeréves államiság mögött messzebbre nyúló történelem áll, hiszen – magyarázta – „nem a semmiből jöttünk”.

„Mire államunk lett, már volt történelmünk (….), nem a semmibe megyünk, utunkon pedig ezer éve kísér minket az államiság és Szent István király hagyatéka”

– fűzte hozzá.

Alakszai Zoltán Kölcseyt idézve azt mondta, „jelszavaink valának: haza és haladás”.

Kijelentette:

ahhoz, hogy a haza haladhasson, tudnunk kell, mi a haladás.

Kifejtette: sokszor „a haladásnak gondolt ideák tagadása jelenti a haladást (sic!), mert haladni csak a nemzet állandó, hosszú távú életét biztosító eszmékkel és értékekkel, valamint az ezekből fakadó tettekkel lehet”.

A főispán úgy fogalmazott: a magyaroknak Szent István király szemszögéből kell keresniük az utat, „divatos, politikailag korrekt hullámokon ülve” ugyanis nem jutni messzire. Hozzátette: Magyarország államiságának ezer évéből „pontosan látszik„, mi az, ami „valódi értéket jelent és a haza haladását szolgálja”.

Kiemelte: az ezeréves keresztény államiság pontosan ilyen érték, amelyre büszkének kell lenni.

A főispán szólt a vármegyében a közigazgatásban dolgozókról is, akikkel a hagyományokat tisztelő, de modern „szolgáló és szolgáltató, emberarcú közigazgatást” építenek és működtetnek minden nap – vélte.

Az ünnepi megemlékezésen Szentkirályi Alexandra és Alakszai Zoltán

főispáni dicséreteket (sic!) és főispáni elismerő okleveleket adott át.

Emellett átadták „Az év ügyfélszolgálati tisztviselője” és „Az év kormánytisztviselője” díjakat.

(MTI korrigálva)

Valódi Hírek