Megrázó: Kislányával beszélt utoljára az ismert bokszedző, mielőtt meggyilkolták

Nyugodjon békében!

Békéscsabán, a Kórház utcában, egy hotel teraszán 2023. augusztus 15-én 21 óra 45 perc körül egy vendég szóváltás után, dulakodás közben egy éles eszközzel többször megsebesítette a hotel egyik alkalmazottját – írta szerdán a budapestkörnyéke.hu.

Ezt követően a sérültet kórházba szállították, azonban a szakszerű ellátás ellenére sem tudták megmenteni életét, belehalt a sérüléseibe. A 27 éves vendég a helyszínről elmenekült. A rendőrség tájékoztatása szerint az elkövető nem menekült sokáig, ugyanis feladta magát a Pest megyei Monoron.

Mint kiderült, az áldozat Szabó Sándor, a magyar válogatott egykori ökölvívóedzője. Erről közösségi oldalán számolt be Perutek János sportriporter, aki bejegyzésében így írt az egykori sportolóról:

„Szabó Sanyit leszúrták a Hotelben ahol dolgozott Békéscsabán. Életet veszítette sajnos.

Iszonyat nagy menetben voltunk együtt amikor Rácz Dénes edzője volt és a nagy k-1 meccsekre készültünk. Imádta a sportot és Dinit is. Együtt, egy csapatban nyertünk sok-sok nagy meccset, k-1 Magyar-nagydíjat. És a Melvin Manhoef elleni VB cimmerkozest is ő vívta meg Dinivel csapatunk tagjaként.

Vagány, jó ember volt. Ez a hír olyan KO amit nehezen fogok feldolgozni.

Pláne, hogy a gyilkos egy érdi ember szökésben van. Sanyi! Köszönök mindent. Részvétemet szeretném kifejezni a családod és a tanitványaid valamint a sporttarsaid felé. Isten veled cimbora.🖤 frissítés: feladta magát a gyilkos, de hivatalosan erről hír csak ma reggel érkezett húsz perce kb.”

A Magyar Ökölvívó Szakszövetség a sportal.hu-nak is megerősítette: Szabó Sándor, az ország egyik legjobb thaibox-edzője vesztette életét.

A kékvillogó.hu arról írt, hogy Szabó Sándor a történtek előtt még telefonon beszélt 10 éves kislányával, Zitával. Az elhunyt családapa özvegye elmondta: az orvosok mindent megtettek a férjéért, viszont már nem lehetett rajta segíteni.

„Ezt nem lehet sem felfogni, sem feldolgozni”

mondta megrendülten a Borsnak Szabó Sándor felesége, Gabriella.

„Sándor a 10 éves kislányunkkal beszélt utoljára telefonon. Én nem is hallottam, miről esett szó, de Zita elmondta, hogy általános dolgokról. Vasárnap óta kézilabdatáborban voltunk, azóta nem is találkoztunk személyesen. Sanyi elmondta, hogy Zita nagyon ügyes és szereti. Ezt nem fogjuk elfelejteni”

– idézte fel az özvegy, aki azt is elmondta, hogy a szállodába képtelen volt bemenni, de már a kórházba sem engedték be férjéhez.

„Az orvosok mindent megtettek érte, de nem lehetett rajta segíteni.

Most én maradtam a kislányomnak,

aki tisztában van vele, mi történt az édesapjával, de azt még nem tudhatjuk, hogy mennyit ért belőle. Nagyon közel álltak egymáshoz”

– mondta az asszony.

Mint írták, a férfi negyven évet dolgozott az éjszakában, így nem voltak ismeretlen számára a kemény helyzetek, viszont késsel még sosem támadtak rá. Szerettei szerint küzdősportolóként meg tudta volna védeni magát, de puszta kézzel a penge ellen tehetetlen volt. Szabó Sándor első házasságából született a nagyobbik gyermeke, Alex, aki néhány napja ünnepelte első házassági évfordulóját. A pár egy unokával ajándékozta meg Sándort.

Valódi Hírek