Leleplezték Győr fideszes polgármesterét: Így stiklizik Dézsi Csaba András hivatala a luxusautókkal

Megoldják okosban.

Győr fideszes polgármesterének hivatala havi 930 ezer forintért bérli a településvezető Audi A8-as típusú szolgálati autóját, Dézsi Csaba András pedig „súlyos” 28 777 forintot fizet havonta az autó magáncélú használatáért – írta az ugytudjuk.hu a város honlapján közzétett információk alapján.

Gyanítják, ez lehet az a csúcskategóriás szolgálati autó, amely Dézsit a budapesti Rammstein-koncertre is szállította, és amellyel hazafelé tartva a polgármester defektet kapott.

A portál információi szerint a polgármesteri hivatal havi szinten egy A6-ost 446 ezer forintért, egy Q3-ast 656 ezer forintért bérel áfával együtt, míg az önkormányzat három A6-ost bérel darabonként 526 ezer forintért. Megjegyezték, az A6-osokat egyébként az alpolgármesterek vehetik igénybe, de a jegyzőnek, az aljegyzőnek és a polgármesteri biztosoknak is jár még szolgálati autó.

Az autókat azonban nem az Audi Hungária biztosítja a városnak, az önkormányzat és a hivatal nem is tőlük bérli azokat, hanem néhány darabot egy Carmen Rent nevű cégtől, amely gyakorlat – emlékeztettek – még a Borkai Zsolt regnálása idején kezdődött.

Mint írták, a hivatalnak és az önkormányzatnak vannak még autói is, köztük egy antik Rába teherautó, egy 2013-as évjáratú Audi A6, egy 2019-es Audi E-Tron, egy 2020-as Volkswagen Golf, egy 2017-es Citroen Jumper, egy 2015-ös Dacia Duster, egy 2019-es Mercedes kisbusz, valamint egy Ford kisbusz is.

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/08/05/kinos-video-kerult-elo-gyor-fideszes-polgarmestererol-aki-szolgalati-audijaval-ment-a-rammstein-koncertre

Valódi Hírek