Lecsapott az ítéletidő: Videón a pesti utcákon hömpölygő víz

A szakemberek dolgoznak a károk helyreállításán.

A katasztrófavédelem szerda este az erős szél és a sok csapadék miatt vonult ki több helyszínre Pest vármegyében és Budapesten. A felhőszakadás fákat döntött ki, ágakat döntött a közutakra, kerítésekre, valamint vezetékekre a fővárosban és környékén, így este 9-ig több mint 50 bejelentés érkezett viharkárokról – áll a közleményükben.

Mint írták, több helyen kidőlt fákat távolítottak el, de pincékbe, garázsokba, aluljárókba befolyt víz kiszivattyúzásához is kértek segítséget az egységektől.

A IX. kerületben, a Könyves Kálmán körúton kidőlt egy fa és leszakította a villamosvezetéket. Az XII. kerületben, a Győri úton két autót, a XIII. kerületben, a Szabolcs utcában egy közvilágítási oszlopot rongált meg egy nagy fa – fejtette ki a katasztrófavédelem.

Emellett a XI. kerületi Pajkos utcában mélygarázsba, a Zsurló utcában pedig pincébe befolyt víz miatt kérték a tűzoltók segítségét. A XI. kerületben, az Egér útra is riasztották a tűzoltókat, ahol a nagy mennyiségű esővíz akadályozta a forgalmat – írták.

Továbbá Dunakeszin, a Verseny utcában, az Aranykárász utcában és a Ponty utcában is a kidőlt fák miatt kellett beavatkozniuk. Villám csapott egy nyolc méter magas fába Pécelen, a Pesti úton. Sződligeten, a 2-es főútra dőlt egy nagy fa, amelyet a tűzoltók távolítanak el – közölte a katasztrófavédelem.

A Facebookra szerda este felkerült pár fotó Dunakesziről:

(Dunakeszi 8.vk. Pethő Krisztián képviselő online fogadóóra/Facebook)

Az Időképhez Nagykőrösről is érkezett felvétel, az esti vihar villámárvizet okozott az utakon.

Károlyházát már szerda délután elérte a jégeső:

Budaörsön és a 11. kerületben is hömpölygött az eső az utcákon:

(MTI)

(Kiemelt képünk illusztráció)

Valódi Hírek