Letartóztatták a férfit, akit édesanyja megölésével gyanúsítanak

Megrázó.

Megírtuk, hogy egy drámai gyilkosság rázta meg hétfőn Budapestet: halálra szúrtak egy nőt a XVI. kerületi Fertály utca egyik lakásában, az elkövető feltételezhetően az áldozat fia volt.

A Fővárosi Törvényszék szerdán azt közölte, hogy

letartóztatták

és az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe küldték azt a férfit, aki a gyanú szerint megölte édesanyját.

A közleményben azt írták: a megalapozott gyanú szerint a férfi hétfőn közös otthonukban késsel többször megszúrta alvó édesanyját, aki belehalt sérüléseibe. A gyanúsításban szereplő cselekmény védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett

emberölés megállapítására lehet alkalmas.

A férfit korábban már kezelték pszichiátriai osztályon. A gyógyszereit nem mindig vette be, rendszeresen fogyasztott kábítószert. Bejelentett munkahelye nincs, szülei házában lakott és a megélhetését is ők biztosították – ismertették.

Bár a férfi büntetlen előéletű, már előfordult, hogy rátámadt családtagjára. Elmondása szerint hallucinációk, „hangok” késztették a bűncselekmény elkövetésére, amely előtt szintén fogyasztott kábítószert.

A kényszerintézkedés ügyében eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság szerint fennáll a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye, továbbá a letartóztatás mellett fontos a gyanúsított elmeállapotának megfigyelése is nemcsak a társadalom, a család, hanem a gyanúsított érdekében is.

A kerületi bíróság elrendelte a gyanúsított egy hónapos letartóztatását, amelyet az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben kell végrehajtani. A végzés végleges – közölte a törvényszék.

(birosag.hu nyomán)

Kapcsolódó:

https://nyugatifeny.hu/2023/08/14/dobbenetes-gyilkossag-razta-meg-budapestet-hetfon

Valódi Hírek