Kiszivárgott: Durva lépést terveznek Putyinék – pokoli csapásra készülhet Oroszország

Figyelmeztetett a védelmi miniszter.

Sajtóhírek szerint Oroszország egy olyan megtévesztő műveletet tervez végrehajtani, amelyben Ukrajnát okolná egy nukleáris szivárgásért. Az orosz védelmi miniszter mindeközben arra figyelmeztetett, aggasztó a helyzet a zaporizzsjai atomerőműnél, közlése szerint az ukrán fegyveres erők akciói nukleáris katasztrófát idézhetnek elő.

Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter a napokban azt mondta: Kijev folyamatosan nehézfegyverekkel lövi a jelenleg orosz irányítás alatt álló zaporizzsjai atomerőművet, ezzel pedig fennáll a veszélye annak, hogy az ukrán fegyveres erők akciói nukleáris katasztrófát idézhetnek elő Európa legnagyobb atomerőművénél – írta a Daily Mail.

Az orosz védelmi miniszter a moszkvai nemzetközi biztonsági konferencián közölte: figyelemmel kísérik a létesítménynél történt incidenseket, és naponta jelentést készítenek arról, amit az ENSZ-nek és a Nemzetközi Vöröskeresztnek is továbbítanak. Kijev továbbra is cáfolja, hogy katonai akciókat hajtanának végre Zaporizzsjában.

Andrzej Duda lengyel elnök korábban már figyelmeztetett:

Oroszország egy nukleáris balesetet készül előidézni Ukrajnában.

Közölte: nem attól kell tartani, hogy Moszkva atomfegyvereket vetne be a háborúban, hanem sokkal inkább attól, hogy az ukrajnai atomerőműveknél esetleges problémák merülhetnek fel.

Sojgu Zaporizzsja ukrán részről történő ágyúzásáról szóló kijelentései pont néhány nappal azt követően hangzottak el, hogy az orosz hadsereg rakétákat lőtt ki egy szállodára és egy lakóházra a városban. A közösségi médiában fellehető felvételek tanúsága szerint a gyerekek rémülten kiabáltak, amikor a fejük fölött orosz rakéták szálltak el, amelyek néhány száz méterre a városközpontban lévő szállodába csapódtak.

A Generall SVR Telegram-csatorna – amelyet feltételezhetően az Orosz Külföldi Hírszerző Szolgálat volt altábornagya szerkeszt – tájékoztatása szerint

Vlagyimir Putyin orosz elnök egy nukleáris katasztrófa előidézésére készül a zaporizzsjai atomerőműnél.

A csatornán arról írtak, hogy a tervek szerint még augusztusban, vagy legkésőbb szeptember elején megsemmisítik a zaporizzsjai, valamint a kurszki atomerőművet is. Ezt követően pedig Ukrajnát teszik majd felelőssé a kettős katasztrófáért, amit az oroszok terrortámadásnak minősítenek majd. Az orosz hadsereg és Putyin már mindenről megállapodott, hogy azt a látszatot keltsék, hogy Ukrajna az, aki nukleáris katasztrófáért felelős – írták.

„Putyin kész kolosszális áldozatokat hozni a civilek körében, és Oroszország, Ukrajna, Belarusz, valamint számos más ország területeit

sugárfertőzéssel beszennyezni a stratégiai patthelyzet feloldása érdekében”

– olvasható a csatornán.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy Putyin döntése mögött súlyos betegsége állhat, és nincs esélye a gyógyulásra. Mint ismert, régóta szárnyra kelt a pletyka, hogy az orosz diktátor rákos lehet. A Kreml ugyanakkor cáfolta a Vlagyimir Putyin betegségével kapcsolatos híreszteléseket.

(dailymail.co.uk / index.hu nyomán)

Valódi Hírek