Milyen ország ez? Sírásónak állt a közkedvelt matektanár, hogy kijöjjön a fizetéséből

Ide jutottunk.

A VálaszOnline hosszú portrét közölt Nagy Dávidról, a diákjai által kedvelt egykori fizika és matematika szakos tanárról, aki a gyenge fizetés elől menekülve a sírásásnál kötött ki. Nagy Dávid egy évvel ezelőtt hagyta ott a munkáját.

Nagy volt rajta a teher, azt érezte, hogy már nem tudja folytatni azon a színvonalon a hivatását, amit elvárna saját magától.

Emellett fontos szempontot játszottak az anyagiak is, szülőként gondolnia kellett a gyerekei megélhetésére is, a tanári fizetéséből pedig sehogy nem tudtak kijönni.

Saját bevallása szerint már a gyerekek is észrevették, hogy gondjai vannak. Az iskolában az egyik kisgyerek azzal állította meg, hogy

Dávid bácsi, tessék mosolyogni!

Jelenleg sírásóként többet keres, mint tanárként, ráadásul közel sem olyan stresszes az élete, nem viszi haza a munkát, a családjának pedig tudja biztosítani a megélhetést.

Az első próbanapjára sírásóként így emlékszik vissza:

„Három urnás temetés volt, ami után egy csomó borravalót kaptunk. Aznap azzal a tudattal mentem haza, hogy többé nem okoz majd fejtörést, hogy vehetek-e a feleségemnek valami apróságot.”

– mondta Nagy Dávid, aki azt is elárulta, hogy a tanári fizetésből ilyesmire nem tellett.

„Három, majd négy gyerek mellett nem volt egyszerű kigazdálkodni, hogy megéljünk. Most annyival több pénzt nem keresek, hogy mindent megadjak a gyerekeimnek, de amire tényleg szükségük van, azt tudom biztosítani”

– mondta az egykori tanár a lapnak.

(címlapkép: illusztráció)

Valódi Hírek