DK: Az Orbán-rendszer eredménye, hogy rosszabbul élünk, mint a románok

Az utolsó előtti helyen állunk az életszínvonalat tekintve.

Az RTL Híradó mutatta be a GKI friss felmérését, amely szerint már csak Bulgária van Magyarország mögött az életszínvonalat tekintve – emlékeztetett Barkóczi Balázs a lapunkhoz küldött pénteki közleményében.

A Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője rámutatott, hogy hiába előztük 2010-ben utcahosszal Romániát, a 13 évnyi Orbán-rendszer, majd az orbáni infláció és a megszorítások az utolsó előtti helyre lökték Magyarországot.

Mint írta,

a DK szerint az Orbán-rendszer eredménye, hogy rosszabbul élünk, mint a románok.

„Orbán Viktor Tusnádfürdőn azzal viccelődött, hogy már 20 miniszterelnöke is volt Romániának, mióta ő hivatalba lépett, a csattanót azonban éppen a jelenlegi gazdasági és megélhetési mutatók jelentik.

Amíg Orbán Viktor a hatalommal és a gazdagodással volt elfoglalva, addig Magyarország nemcsak Európától, hanem a régiótól és mára Romániától is leszakadt”

– fogalmazott a politikus. Hozzátette: jelenleg Románia mögött állunk, de fogjuk még látni a bolgárok hátát is, amennyiben marad az Orbán-kormány, és velük együtt az Európa-rekorder infláció.

Hangsúlyozta,

az egyetlen kiutat a Dobrev Klára vezette szociáldemokrata árnyékkormány jelenti,

amely Orbán Viktorék távozása után megálljt parancsol a brutális inflációnak. Emellett gondoskodni fognak arról, hogy végre a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek – fűzte hozzá Barkóczi azzal a gondolattal, hogy csak így teremthető egy erős, szabad és európai Magyarország.

Valódi Hírek